Jeg er helt vild med denne oksekødsret. Mikset af oksekød, soya og appelsin. Det smager fantastisk! Denne her ret med oksekød, appelsin og soya tager ingen tid at lave og så er det bare en herlig og nem aftensmadsret. Nyd retten på ris, i tortillas med salat eller f.eks. i bao boller eller i hvide baguettes som en anderledes bahn mi.

Hvis du som jeg elsker kinesisk mad (altså ikke den mad, som man får på buffeter til 50 kr. Men den mad man får på autentiske kinesiske restauranter med dumplings og nudler laver fra bunden) så har jeg på bloggen delt en opskrift på hjemmelavet dumplings med svinekød. Den opskrift finder du lige HER. Og de smager bare så godt! Mine forældre kommer på besøg om 3 uger, og der har jeg lovet dem en frokost med dumplings, nudelsalat og andet lækkert. De får selvfølgelig også hjemmelavet is!

Hvis du ikke vil gå glip af det, så skal jeg nok dele billeder og video på instagram om 3 uger. Inden da, så deler jeg faktisk også en del billeder og stories fra dette års MasterChef, som jeg er deltager i. Så følg endelig med lige HER. Juhuuuu!

Tilbage til retten her. Den tager som sagt ingen tid at lave. Jeg bruger sirloin, men du kan også bruge andre former for oksestykker, steaks osv.

Tips til denne oksekødsret

Du kan tilføje skallen fra ½ appelsin for at få en stærke appelsinsmag.

En frisk salat og brød til denne oksekødsret vil også være ret lækkert.

Du kan sagtens tilføje flere grøntsager f.eks. peberfrugt og gulerødder og lave en form for stirfry.

Peanuts på retten vil også smage fantastisk.

I stedet for oksekød, så kan du bruge kylling eller svin i tern.

Asiatisk Inspireret Oksekødsret Med Appelsin Asiatisk Inspireret Oksekødsret Med Appelsin Asiatisk Inspireret Oksekødsret Med Appelsin

Asiatisk Inspireret Oksekødsret Med Appelsin
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 1 stemme

Asiatisk Inspireret Oksekødsret Med Appelsin

Jeg elsker denne her ret! Oksekødet med saucen smager bare så godt! Jeg kan godt lide at servere retten på ris, men kødet kan også kommes i f.eks. tortillas eller bao boller.
Ret Aftensmad
Køkken Kinesisk
Keyword Appelsin, Kinesisk, Oksekød
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

Andet

Sådan gør du

  • Skær oksekødet i små mundrette stykker.
  • Hak forårsløg, chili og hvidløg.
  • Kom peanutoile på en pande og steg oksekødet kort på en varm pande og fjern det så fra panden. 
  • Steg nu forårsløg, chili, hvidløg og ingefær i 2 minutter.
  • Tilføj så appelsinjuice, farin og soya.
  • Rør mel og maizena i bouillonen og tilføj så til grøntsagerne.
  • Kødet skal nu tilbage i og når saucen er dejlig tyk, så er retten klar til servering på ris.
  • Velbekomme.

Noter

Når du bruger soya i disse mængder, så anbefale jeg maggi soya eller thin boy soya (kikkoman er ret salt, når der skal 3 spsk til). Har du kun kikkoman så nøjes med 1½ spsk soya og så 1½ spsk vand (eller 1½ spsk mere appelsinjuice).

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Asiatisk Inspireret Oksekødsret Med Appelsin Asiatisk Inspireret Oksekødsret Med Appelsin