Andesalat smager himmelsk. Hjemmelavet andesalat med confiteret and serveret i sandwiches med salat, ærteskud og syltede agurker. En andesalatsandwich, som alle vil nyde.

Andesalat er det nye kyllingesalat eller hønsesalat. Den er perfekt ovenpå rugbød, i en croissant, bolle, brød og meget andet. Perfekt til frokostbordet eller en let aftensmad.

Andesalaten er her serveret som en sandwich, men den er også lækker i pitabrød, på en salat, i en tortillarulle eller i en bagt butterdejsskal med salat.

Prøv også hjemmelavede confiterede andelår

Opskrift på andesalat

Andesalat
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 7 stemmer

Andesalat

Andesalat smager helt igennem fantastisk! Den kan nydes i en lækker sandwich eller sammen med en skøn salat eller i en butterdejstartelet. Der er andesalat nok til 7-8 sandwiches.
Ret Andesalat
Køkken Dansk
Keyword And
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

Til sandwiches

Sådan gør du

 • Fjern papiret fra dåsen med and og kom dåsen i en gryde med vand på medium varme. Lad den være i vandet i 15 minutter, så fedtet smelter.
 • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
 • Åben dåsen – pas på fedtet kan godt sprøjte.
 • Hæld fedtet fra og gem til f.eks. stegte kartofler.
 • Andelårerne kommes på en bageplade, drysses med lidt salt og de bages i ovnen i cirka 15 minutter eller, indtil skindet får lidt farve.
 • Pil kødet af lårerne og brug også gerne skindet, men skrab fedtet af skindet først. Skindet giver lækker smag til salaten. Er der nogle store stykker kød og skind, så skær det eller pil det i mindre stykker.
 • Lad kødet køle en smule.
 • I mens snittes rødløg, purløg og persille.
 • Rør andekød, skind, rødløg, purløg, persille, creme fraiche, mayonnaise og fløde sammen.
 • Smag hele mikset til med salt og peber.
 • Andesalaten har godt af at trække en time eller to i køleskabet før servering, men den kan også sagtens bruges med det samme.
 • Lav nogle sandwiches med salat, syltede agurker, brød og ærteskud.
 • Velbekomme.

Noter

Andesalaten kan holde et par dage i køleskabet i lufttæt beholder.

Tips

Jeg bruger kun rødløg og urter i denne andesalat, men du kan sagtens tilføje grøntsager såsom radiser eller andet lækkert.

Husk at gemme fedtet fra dåsen med confiteret and, det kan bruges til så meget. F.eks. kartofler stegt i andefedt, som jeg har linket til længere oppe – de er så gode!

Jeg har også andeskindet i min andesalat, da det giver en helt igennem fantastisk smag! Men husk at skrabe fedtet af skindet før det røres i salaten, da der er meget fedt på en and.

De syltede agurker i sandwichen er gode sammen med andesalaten, fordi syren fra eddiken bryder den fede (men mega lækre) andesalat.

Jeg har salat, ærteskud og syltede agurker i denne sandwich, men du kan komme lige det i som du har lyst til eller har hjemme. F.eks. tynde skiver sukkerærter, peberfrugt og andet lækkert.

Sådan laves andesalat

Andesalat
Salat med and

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.

Andesalat
andesalat