Tomatpesto focaccia eller generelt bare hjemmelavet focacciabrød smager himmelsk! Jeg elsker det saftige og luftige brød med knasende sprød skorpe.

Hjemmelavet focaccia passer perfekt som tilbehør til aftensmaden, buffetbordet, salater, pastaretter, supper og meget andet. Men foccacia er også det perfekte tapasbrød. Brødet passer så godt til forskellige kødstykker, pestoer, saucer, dips, grøntsager og ost – mums.

Prøv også foccaciamuffins

Opskrift på tomatpesto focaccia

Tomatpesto foccacia
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 2 stemmer

Tomatpesto focaccia

Virkelig lækkert foccaciabrød med den skønneste tomatpesto. Der skal bruges et fad på cirka 20×30 cm +/- et par cm hver vej er også ok. Det ændrer dog på bagetiden.
Ret Foccacia
Køkken Fusion
Keyword Foccacia, Tomatpesto
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Koldhævning 1 day
Samlet tid 1 day 40 minutter
Antal 1 brød

Ingredienser

 • 5 g gær
 • 500 g lunken vand
 • 575 g tipo 00 hvedemel
 • tsk salt
 • 2 tsk sukker
 • ca. 4 spsk olivenolie
 • Flagesalt – havsalt
 • 2 dl tomatpesto

Tomatpesto

Sådan gør du

 • Smuldrer gær i en skål og hæld lunken vand over og lad det stå i et par minutter. Rør så salt og sukker i. Kom mel i og rør det sammen – det kan sagtens gøres i hånden. Dejen skal bare lige røres sammen i et par minutter og så er den klar.
 • Kom ½ spsk olivenolie i en lufttæt bøtte (der skal være nok plads til at dejen kan hæve) og kom dejen i. Kom låg på og stil dejen på køl i mindst 24 timer – den kan også fint stå i 72 timer.
 • 3 timer før dejen skal bages, så tages dejen ud af køleskabet. Kom bagepapir i en form der er cirka 20×30 cm og tilføj 1 spsk olivenolie. Kom dejen i og lad den hæve i formen i cirka 3 timer.
 • Tænd ovnen på 210 grader varmluft. Når dejen har hævet i 3 timer. Så tilføjes ca. 1 spsk olivenolie over og kom den anden spsk i hånden og smør fingrene ind (indover dejen, så dejen får det der ryger af). Med fingrene laves dybe huller ned i dejen – men uden at trykke helt igennem. Drys så godt med flagesalt ovenpå.
 • Bag nu brødet i ca. 25-30 minutter – husk det skal bage igen i 5-10 minutter mere med pesto på, så når brødet har fået god farve tages det ud.
 • Imens brødet bager, så laves pestoen.
 • Rist solsikkekernerne på en tør pande, indtil de er gode gyldne og lad dem køle lidt.
 • Kom så solsikkekernerne i en minihakker sammen med de resterende ingredienser til pestoen og blend godt. Smag pestoen til med salt og peber.
 • Når brødet har fået de 25-30 minutter i ovnen, så smøres der 2 dl pesto udover hele brødet på toppen og det bages så videre i 5-10 minutter.
 • Lad brødet køle lidt før det skæres og serveres.
 • Velbekomme.

Noter

Jeg laver min egen tomatpesto med hjemmelavede semitørrede tomater. De semitørrede tomater blev opbevaret på frys i en større beholder med 350 g i, så derfor er tomatpestoportionen stor. Jeg brugte resterne af pestoen til en pastasalat. Du kan dog sagtens lave halv portion eller evt. bruge en god købt pesto. Er det en købepesto på urter eller andet, så kan det være mængden ikke skal være helt så stor.

Tips til opskriften

Jeg laver min egen tomatpesto med hjemmelavede semitørrede tomater. De semitørrede tomater blev opbevaret på frys i en større beholder med 350 g i, så derfor er tomatpestoportionen stor. Jeg brugte resterne af pestoen til en pastasalat. Du kan dog sagtens lave halv portion eller evt. bruge en god købt pesto.

Foccaciabrødet er frysevenligt og skal blot tø op og kan så lunes i ovnen, indtil skorpen er sprød.

Brødet kan også sagtens gemmes til dagen efter i en lufttæt beholder på køkkenbordet – nybagt er altid bedst, men det vil stadig være lækkert dagen efter.

Hvad kan man komme på focacciabrød?

Foccacia eller focacciabrød kan holdes helt klassisk bare med godt med flagesalt på og skal det have lidt ekstra så lidt groft hakket frisk rosmarin eller timian.

Man kan også eksperimentere videre. Jeg har set flere smukke brød pyntet med grøntsager og urter, så de ligner buketter af blomster – men selvfølgelig behøver topping ikke ligne noget, da grøntsagerne giver god smag uanset.

Man kan også toppe brødet med ost – men gerne i grove tern, så osten ikke når at blive for mørk inden det er færdigbagt – ellers skal osten drysses på 7-10 minutter før brødet er færdigt.

Jeg har også nogle gange toppet brødet med pizzatopping – tomatsauce, ost, grøntsager og pepperoni – øj en smag.

Der er mange muligheder for at få de lækreste focacciabrød. Jeg elsker også pesto – ligesom her. Du kan bruge lige den pesto, som du bedst kan lide.

Tomatpesto foccacia

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest