Sprøde Kartoffelpandekager Med Ost – Opskrift På Kartoffelpandekager

Sprøde Kartoffelpandekager Med Ost – Opskrift På Kartoffelpandekager

Kartoffelpandekager med ost smager himmelsk! De kan bruges til tilbehør til aftensmaden eller de kan laves mindre og nydes som snacks med dip til. Det er den perfekte måde at bruger kartofler på.

Jeg elsker disse kartoffelpandekager. Det er en anderledes måde, at servere kartofler på og de er perfekte til grillmaden, en god bøf eller andet du elsker at spise kartofler til. De kan også laves meget mindre og serveres som snacks. Jeg har en anden opskrift HER, hvor de laves små og serveres som lækre hapsere med yoghurtdressing.

Kartofler er altid et hit herhjemme, men jeg gør meget ud af ikke blot at servere kogte kartofler. Det har altid været den mest kedelige måde at spise kartofler på synes jeg (med mindre det er lækre nye asparges kartofler). Jeg har derfor en lang liste med opskrifter på måder at servere kartofler på. Den liste kan du finde lige HER. Der er alt fra lækre udgaver af flødekartofer, bagt kartoffelmos og andre lækre retter.

Tips til disse kartoffelpandekager

Du kan bruge anden ost end cheddar. F.eks. gouda eller mozzarella.

Du kan servere andre dips til eller en lækker sauce (f.eks. whiskysauce).

Sprøde Kartoffelpandekager Med Ost - Opskrift På Kartoffelpandekager Sprøde Kartoffelpandekager Med Ost - Opskrift På Kartoffelpandekager

Vil du hellere se mig lave disse pandekager på video, som viser alt trin for trin?

Så kan du finde videoen på min danske youtube kanal lige HER

Sprøde Kartoffelpandekager Med Ost - Opskrift På Kartoffelpandekager
Udskriv Pin Opskriften
No ratings yet

Sprøde Kartoffelpandekager Med Ost - Opskrift På Kartoffelpandekager

Lækre kartoffelpandekager! Det perfekte tilbehør til aftensmaden. 
Ret Kartoffelpandekager
Køkken Amerikansk
Keyword Kartofler, Ost
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 9 stks

Sådan gør du

  • Skær kartoflerne i mindre stykker og kog kartoflerne, indtil de er færdige.
  • Hæld vandet fra og mos kartoflerne med smør, salt og peber. Husk at smage til.
  • Stil kartoffelmosen til side, så den kan køle ned.
  • Imens den køler, så laves dressingen. Hak rødløg og persille. 
  • Bland rødløg, persille, creme fraiche og mayonnaise sammen og smag til med salt og peber. 
  • Når kartoffelmosen er kølet lidt, så tilføjes cheddar, mel, æg og persille. Ælt det godt sammen - brug gerne dine hænder (så er det lidt nemmere).
  • Fordel nu kartoffel"dejen" i det antal pandekager du ønsker. Rul dem alle til kugler og mas dem flade til pandekager på bordet eller ovenpå noget bagepapir. De skal være8 mm-1 cm tykke.
  • Kom nu godt med olie på en pande (cirka ½ cm) og steg pandekagerne en, to eller tre ad gangen, indtil de er dejlig gyldne på begge sider. Når alle er stegt, så er de klar til servering med dressing på toppen og evt lidt mere hakket persille.
  • Velbekomme.

Noter

Jeg anbefaler ikke at fryse dem, fordi de er lavet af kartofler, men de kan nemt holde sig nogle dage i køleskabet og lunes i ovnen. 

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Sprøde Kartoffelpandekager Med Ost - Opskrift På Kartoffelpandekager Sprøde Kartoffelpandekager Med Ost - Opskrift På KartoffelpandekagerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *