Nyretapper serveret som salat. Jeg elsker denne her salat! Den kan serveres som hovedret med lidt brød til eller blot som et element til grillaftenen. Salaten består af stegt aubergine, nyretap (kan skiftes ud med flankesteak, tykstegsbøf eller anden steak), ovnbagte peberfrugter med hvidløg, rucola og peanuts… Behøver jeg sige mere? Det smager himmelsk!

Jeg var så heldig at finde nyretapper på tilbud (også kaldt boeuf onglet) for noget tid siden og købte to (jeg kunne da ikke nøjes med én!) og smed dem så i fryseren til senere. Nu er det blevet senere og den ene blev brugt til denne mega lækre salat! Kødet blev så lækkert og mørt! Server noget brød til og så har du faktisk en fantastisk hovedret i salat! 🙂 Retten er også fantastisk kold dagen efter.

Kan du ikke skaffe nyretapper (boeuf onglet), så kan du også bruge flankesteak, tykstegsbøffer eller anden steak. Dog kan stege tiden varierer. Det er vigtigt ikke at give nyretapper for meget. Kødet må endelig ikke steges well done! Kødet skal være rødt – så får du den saftigste og møreste oplevelse (midten skal selvfølgelig være varm – råt kød gider vi ikke 😉 ) Jeg valgte, at stege min nyretap i et stort stykke. Den har en sene i midten. Nogle vælger at skære nyretappen ud i to stykker og derved skærer senen i midten fra. Jeg ønskede dog lange strimler kød til min salat, så vi skar blot det lille senestykke fra, da vi nød salaten 🙂 Det er selvfølgelig helt op til dig, hvad du vælger at gøre.

Jeg elsker bare nyretapper! Jeg kunne spise nyretapper alle weekender, men det er der desværre ikke lige til i budgettet og så elsker jeg jo at lave nye opskrifter 😀

Jeg har desuden også lige oprettet en gruppe på Facebook dedikeret til min blog her, hvor jeg vil dele hver gang der kommer noget nyt på bloggen, jeg vil også dele videoer jeg laver i køkkenet og I er mere end velkommen til at spørge løs derinde, hvis I har spørgsmål til mine opskrifter! I er mere end hjertelig velkommen derinde – gruppen er lige HER. 

Mangler du inspiration til andre salater, så kan jeg anbefale at tjekke min kategori salater ud. Den vil i løbet af tiden blive fyldt med flere og flere lækre opskrifter.

2-4 personer (det kommer an på hvor meget tilbehør der serveres til)

Det skal du bruge:

350 gram nyretapper (mit stykke var 350 gram, men du kan selvfølgelig bruge et større eller mindre stykke)
Salt og peber
Lidt olie til stegning

1 aubergine
Salt og peber
Olie til stegning

3 peberfrugter (jeg brugte 1 rød, 1 gul og 1 orange)
3 spsk olie
2 fed knust hvidløg
1 tsk salt
+ 1 spsk olie og lidt ekstra salt

Rucola
Saltede peanuts

Salat Med Nyretapper, Stegt Aubergine, Ovnbagte Peberfrugter Og Peanuts Salat Med Nyretapper, Stegt Aubergine, Ovnbagte Peberfrugter Og Peanuts
Sådan laves salaten:

Peberfrugterne:

Tænd ovnen på 180 grader varmluft og beklæd en bageplade med bagepapir.

Skær de 3 peberfrugter ud i 1 cm tykke strimler og kom dem i en pose sammen med hvidløg, olie og salt.

Ryst posen godt.

Hæld hele posens indhold ud på bagepladen og fordel peberfrugterne på pladen.

De skal nu bage i 20-30 minutter eller indtil lidt sorte spidser – så er de lækre bløde og gode.

Kom dem i en skål og hæld 1 spsk olie ved og lidt ekstra salt – stil skålen til side i mens det andet laves.

Auberginen:

Vask auberginen og skær den herefter ud i skiver (cirka 2-4 mm tykke).

Kom salt og peber på begge sider af alle skiverne.

Kom lidt olie på en pande og steg skiverne en portion af gangen, indtil de er gyldne på begge sider.

De færdige skiver kommes på en tallerken.

Gentag dette, indtil de alle sammen er stegte – du kan blot komme de stegte skiver ovenpå hinanden på tallerkenen.

Nyretappen:

Kødet skal ud 20-30 minutter før det skal steges – ellers risikere du at give kødet for emget udenpå før det er færdigt/varmt i midten.

Kom salt og peber på begge sider.

Kom lidt olie på en varm pande og steg kødet i cirka 3 minutter på begge sider (så cirka 6 minutter i alt – men det kommer an på tykkelsen på dit kød)

Lad nu kødet hvile i 6-10 minutter før det skæres ud i strimler.

Selve salaten:

Hak peanuts groft – du bestemmer selv hvor mange peanuts der skal på salaten.

Skyl rucolaen.

Nu er alle elementer klar og så er det blot at samle salaten. Jeg serverede salaten på et fad og lagde en bund af rucola, så nogle aubergineskiver, herefter nogle peberfrugtstrimler og så lidt peanuts.

Så kom jeg flere aubergineskiver på, så mere peberfrugt og flere peanuts. På billedet har jeg ikke brugt alle aubergineskiver og peberfrugtstrimler – men det hele blev skam spist 😀

Sidst men ikke mindst så placeres nyretappen, som er skåret i strimler på toppen.

Velbekomme!

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følge mig derinde 🙂

Salat Med Nyretapper, Stegt Aubergine, Ovnbagte Peberfrugter Og Peanuts