Risalamande is er en faktisk i – specielt ved juletid. Den kan nydes juleaften og den er også god til julefrokosten. Psst, prøv også at blende den med lidt mælk og server den som milkshake med nogle spiseskeer kirsebærsovs rørt i.

Risalamande Is
Udskriv Pin Opskriften
4.65 fra 14 stemmer

Risalamande Is

Lækker risalamande is med hjemmelavet risalamande.
Ret Dessert, Is
Køkken Dansk
Keyword Rislamande is
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer og sukker til en æggesnaps.
  • Rør mælk og fløde i.
  • Kom massen i en gryde og varm massen langsomt op til 82 grader – gøres det for hurtigt så er det ikke sikkert, at isen legeres ordentligt og den vil ikke blive cremet.
  • Når ismassen er legeret, så kommes den i en blender eller foodprocessor med risalamande og blendes.
  • Si massen – er det blendet godt, så vil der ikke være noget tilbage i sien.
  • Kom ismassen i en bøtte og stil i køleskabet i 4 timer eller, indtil den er helt afkølet.
  • Kør ismassen på maskinen i cirka 40 minutter eller, indtil fast softice.
  • Frys isen i et par timer, så den kan sætte sig.
  • Så er den klar til servering evt. med kirsebærsauce.
  • Velbekomme.

Noter

Opskriften er lavet ud fra smagen og konsistens af min opskrift på risalmande. Jeg bruger ikke mandler i min risalamande, jeg har meget vanilje i og jeg pisker ikke min fløde ret meget. 
Bruger du derfor din egen opskrift på risalamande, så kan isen blive lidt anderledes. Husk at undlade mandler, bruger du lidt vanilje så tilføj lidt ekstra til isen.

Risalamande is

Opskriften her kan svinge i smag og konsistens, hvis du bruger din egen opskrift på risalamande og ikke min opskrift. Det kan være der skal tilføjes mere vanilje til din is, hvis risalamanden er mild i vaniljesmag, da ismassen ikke får vanilje udover risalamanden i denne opskrift.

Det er vigtigt at mikset blendes så meget at det kan løbe igennem en si uden der er noget tilbage i sien.

Helt klassisk er kirsebærsovs godt til risalamande is, men vil du prøve noget anderledes, så prøv min opskrift på appelsinsirup. En lækker og syrlig sirup, som også smager fantastisk på risalamande.

Tag isen om 15-30 minutter før servering og stil den i køleskabet, så den kan tø langsomt op uden at kanten smelter for hurtigt.

Selvom det er risalamande is, så er isen altså gode hele året rundt! Prøv den på rigtige tunge og lækre belgiske vafler.

Legering af iscreme

Risalamande Is

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.

Risalamande Is