Pulled kylling smager så godt og det kræver ikke meget af ens egen tid i køkkenet. Pulled kylling smager fantastisk til nachos, pitabrød, salater, pastaretter… you name it!

Pulled kylling kan virkelig bruges til så mange retter og snacks! F.eks. tortillas (de kan herefter steges, bages eller serveres kolde med flødeost og grøntsager), pitabrød, bages på pizza, kommes i lækre salater, pastaretter osv. Pulled kylling er også lækkert i sandwiches og skønt i madpakken.

Kylling kan være en billig spise og så anbefaler jeg at lave en stor portion pulled kylling, når der er kylling på tilbud. Derfor er dette også en stor portion med 3 kyllinger. Du kan selvfølgelig også nøjes med én kylling, men så skal du blot huske at lave en mindre portion krydderiblanding.

Tips til pulled kylling

Du kan tilføje andre krydderier, hvis du ønsker det.

Hvis du som jeg gør, piller skindet af kyllingerne før der skal laves pulled kylling, så kan du f.eks. bruge skindet til at lave lækre chips med flødeostecreme. Den opskrift finder du lige HER.

Det er vigtigt at du ikke smider væsken ud, som kyllingerne ligger i. Det er dog også vigtigt, at du ikke hælder for meget vand i fadet, men at der kun er cirka 1½ cm vand .

Pulled Kylling I Ovnen - Hjemmelavet Pulled Kylling Pulled Kylling I Ovnen - Hjemmelavet Pulled Kylling

Pulled Kylling I Ovnen - Hjemmelavet Pulled Kylling
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 1 stemme

Pulled Kylling I Ovnen - Hjemmelavet Pulled Kylling

Hjemmelavet pulled kylling er en skøn måde at få kylling på. Det kan bruges til f.eks. tortillas, nachos, pitabrød, pizza, salater osv. 
Ret Kød, Kylling, Tilbehør
Keyword Pulled Kylling
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 3 timer
Samlet tid 3 timer 15 minutter
Antal 12 personer

Ingredienser

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 120 grader varmluft. 
 • Tag skindet af de 3 kyllinger (du kan også lade det blive på, men jeg plejer at gemme skindet til andet).
 • Rør sukker, paprika, allround, cayenne og salt sammen.
 • Mas de 3 kyllinger i den dybe bageplade til ovnen og fordel og gnub hele krydderiblandingen på kyllingerne. 
 • Hæld nu vand ved, så det går cirka 1½ cm op.
 • Bag kyllingerne i ovnen i 2½-3 timer. 
 • Nu skal de ud af ovnen og lad dem køle lidt.
 • Hæld væsken i en skål (smid det IKKE ud!)
 • Ryk alt kødet fra skroget (pas på ben og brusk) og ryk det i mindre stykker.
 • Brystkødet på kyllingen vil virke lidt tørt, men bare rolig! Alt kødet kommes op i skålen med væsken (da der er masser af smag i) og så vendes kødet rundt i væsken. Kødet vil ende med at suge alt væsken og den pulled kylling vil nu være smagsfuld og saftig. 
 • Den pulled kylling er nu klar til at blive serveret. Det er en stor portion, så du kan nemt fryse det ned i mindre portioner. 
 • Velbekomme. 

Noter

Hvis du vil have ekstra saftigt kød, så kan du nøjes med at købe kyllingoverlår, da det er mørkt kød og der sidder mere fedt på. Så skal de kun have halvanden time i ovnen. 
Men så længe du har væske i bunden og det blandes med kødet, så får du lækker pulled kylling af en hel kylling. 

 

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Pulled Kylling I Ovnen - Hjemmelavet Pulled Kylling