Profiteroles eller vandbakkelser er super nemme at lave og de smager himmelsk med is og chokolade. Jeg bruger vaniljeis, men de kan jo også fyldes med andre is, sorbet eller evt. en creme i stedet for.

Jeg laver disse profiteroles meget små, så det er små hapsere, men de kan sagtens laves større. Så ændres bagetiden og antallet sig dog.

Jeg elsker de klassiske profiteroles med vaniljeis eller vaniljecreme og toppet med chokolade. Det er et skøn og simpelt mix, som de fleste vil elske. Skal profiteroles bruges til gæster og gerne lave nogle timer i forvejen, så prøv evt. mine eclairs.

Prøv også jordbæris indeni.

Opskrift på profiteroles med vaniljeis

Profiteroles Med Vaniljeis
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 10 stemmer

Profiteroles Med Vaniljeis

Lækre små vandbakkelser med chokolade og vaniljeis.
Ret Profiteroles, Vandbakkelser
Køkken Fransk
Keyword Is, Profiteroles, Vandbakkelser
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 20 stk

Ingredienser

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn og kom bagepapir på en bageplade.
 • Kom vand og smør i en gryde og når smør er smeltet og vand koget, så tilføjes mel.
 • Rør det godt i og pas på varmen. Mikset skal varmes godt igennem, så det ikke smager af mel. Det skal have et par minutter uden at tage farve.
 • Kom mikset i en skål og rør i det, indtil det er kølet lidt ned – se evt. video længere nede i indlægget.
 • Tilføj æg lidt ad gangen og rør godt, indtil dejen har den rette konsistens. Jeg brugte begge æg, men det kommer helt an på størrelsen af de æg du bruger. Se gerne video længere nede for konsistens.
 • Kom mikset i en sprøjtepose med en tyl (jeg bruger en rund på cirka 1 cm) og sprøjt cirka 20 dutter – se gerne video længere nede.
 • Er der spids på nogle af dem, så kan du komme lidt vand på en finger og glatte toppen forsigtigt.
 • De skal nu bage i ovnen, indtil de er rigtig gode gyldne. Mine fik 25 minutter, men det kommer helt an på hvordan din ovn bager – se gerne video for farve.
 • Lad dem herefter køle i 15 minutter.
 • Så skal ganache laves.
 • Kom groft hakket chokolade eller chokoladeknapper i en skål og kog fløde op i en gryde.
 • Så snart fløden koger, så hældes den over chokoladen og lad det stå i 1 minut.
 • Rør det så sammen med et håndpiskeris, indtil chokoladen er opløst og du har en lækker ganache – se evt. video længere nede.
 • Skær alle vandbakkelser op og dyp låget i ganache og kom en lille kugle eller klat vaniljeis indeni før låget af vandbakkelse sætte på igen – se evt. video længere nede.
 • Du kan evt lave en 1/3 ad gangen og sætte på frys og så lave den næste 1/3 og sætte på frys og herefter den sidste 1/3 og herefter servere alle eller lige lade dem alle stå på frys i en times tid, så de ikke smelter helt så hurtigt.
 • Velbekomme.

Noter

Selve vandbakkelserne kan godt laves et par timer i forvejen og opbevares på bagepladen – jeg har desværre ikke afprøvet længere endnu.

Tips til opskriften

Selve vandbakkelserne kan godt laves et par timer i forvejen og opbevares på bagepladen – jeg har desværre ikke afprøvet længere endnu.

Jeg serverede mine med det samme, men de kan også godt laves om morgenen med is og chokolade og fryses og så lige lad stå i 10 minutter før de serveres.

Hvad kan man komme i profiteroles?

Profiteroles smager fantastisk med vaniljeis og chokoladesauce som her, men de kan også fyldes med creme – f.eks. creme lavet på karamel, vaniljecreme eller chokoladecreme.

Det kan også være en frisk hjemmelavet (eller købt) sorbet på syrlige bær.

De er også lækre fyldt med fløde rørt med lidt vanilje og så en klat kompot eller syltetøj i profiterolen.

Sådan laves profiteroles med vaniljeis

Profiteroles Med Vaniljeis
Profiteroles Med Vaniljeis

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.