Pastasalat med tun og pesto smager så godt – det er et skønt match og toppet med syltede rødløg. Pastasalaten kan fint nydes som måltid i sig selv og ellers er den også skøn som tilbehør.

Pastasalat med tun er den perfekte sommerret og mad til madpakken og picnickurven. Den passer rigtig godt til grillmaden og buffetbordet – ja, pastasalaten passer til så meget.

Jeg bruger en hjemmelavet grøn pesto i dag, men du kan lave lige den pesto du elsker – rød pesto på enten tomat eller peberfrugt er også rigtig lækkert til tun.

Er pastasalaten med tun og pesto et måltid i sig selv, så servér den evt. på bund af grøn salat og gerne lidt lækkert brød til.

Prøv også pastabake med tun og ost.

Opskrift på pastasalat med tun og pesto

Pastasalat Med Tun Og Pesto
Udskriv Pin Opskriften
4.67 fra 9 stemmer

Pastasalat Med Tun Og Pesto

Opskrift på lækker pastasalat med tun og pesto
Ret Pastasalat
Køkken Dansk
Keyword Pasta, Pesto, Tun
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

Pesto

Syltede rødløg

Sådan gør du

  • Lav gerne rødløgene nogle timer før – gerne dagen før.
  • Skær rødløg i skiver og rør eddike, sukker og vand sammen, indtil sukker er opløst. Kom rødløgene i lagen og stil på køl.
  • Rist solsikkekernerne på en tør pande, indtil de er gyldne og stil dem på køl.
  • Kog pastaen efter pakkens anvisning og herefter skylles de under koldt vand, så de afkøles helt.
  • Skær agurk i tern og hak sukkerærterne i 2-3 stykker hver.
  • Kom alle ingredienserne til pestoen i en minihakker og kør mikset til en lækker pesto og smag til med evt. mere salt og citronsaft – den kan trække en del.
  • Kom pasta i en stor skål med tun, creme fraiche, mayo, 8-10 spsk pesto, agurk og sukker ærter og rør det godt sammen.
  • Smag pastasalaten til – det kan være du gerne vil have mere pesto i?
  • Servér pastasalaten med syltede rødløg på toppen og så er den klar.
  • Velbekomme.

Noter

Pastasalaten kan fint holde sig et par dage på køl.

Tips til pastasalaten

Jeg lod kun rødløgene trække i et par timer og de smager skønt – men de er allerbedst hvis de laves dagen før eller om morgenen, så de kan trække mere end et par timer – så bliver de også flotte lyserøde.

Denne pastasalat kan fint holde et par dage på køl i lufttæt beholder – den er derfor også skøn i madpakken eller med på tur.

Sådan laves pastasalat med tun og pesto

Hvad kan man servere til pastasalat med tun?

Selvom pastasalat med tun sagtens kan nydes som måltid i sig selv, så er den også rigtig god som tilbehør. Den kan nydes bare med noget lækkert brød til, men den kan altså også sagtens serveres til buffetbordet, sammen med grillmaden eller stegte frikadeller.

Pastasalaten er bl.a. andet god til grillede pølser, kylling, koteletter eller nogle gode bøffer. Men den er selvfølgelig også god sammen med grillet skaldyr eller fisk.

Ønskes måltidet knap så kødfyldt, så kan salaten også nydes sammen med grillede grøntsager f.eks. aubergine, peberfrugter og majskobler.

Pastasalat Med Tun Og Pesto
Pastasalat med tun

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.