Vanilje panna cotta med jordbærsirup er et fantastisk godt mix! Det smager himmelsk og kunne måske endda være et alternativ til desserten juleaften?

Jeg elsker vanilje panna cotta! Den er nem at lave og smager skønt. For at få en god panna cotta, så handler det meget om mængden af husblas. Får den for lidt, så sætter den sig ikke og får den for meget, ja så er den ikke en fornøjelse at spise. Jeg synes, at 2½ blad passer super godt til 500 ml fløde.

Kunne du have brug for andre dessert idéer, så har jeg masser af desserter på bloggen og de opskrifter finder du lige HER.

Noter til panna cotta

Siruppen kan laves med lige de bær, som du ønsker at lave den med. Hindbær, blåbær, brombær osv. Den vil også kunne laves med f.eks. både af citrusfrugter, så skal du blot servere siruppen ved siden af og ikke ovenpå, da syren vil få panna cottaen til at skille.

Du kan nemt tilføje mere vanilje end den mængde jeg har i min, hvis du virkelig elsker vanilje.

Panna cotta kan nemt forberede 1 eller 2 dage i forvejen.

Panna cotta er også lækker med frisk frugt på toppen, chokoladesaucen, karamelsauce eller bare helt plain, som også er ret lækkert!

Panna Cotta Med Jordbærsirup - Hjemmelavet Vanilje Panna Cotta Panna Cotta Med Jordbærsirup - Hjemmelavet Vanilje Panna Cotta Panna Cotta Med Jordbærsirup - Hjemmelavet Vanilje Panna Cotta

Panna Cotta Med Jordbærsirup - Hjemmelavet Vanilje Panna Cotta
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 2 stemmer

Panna Cotta Med Jordbærsirup - Hjemmelavet Vanilje Panna Cotta

Hjemmelavet panna cotta med vanilje og hjemmelavet jordbærsirup er lige en dessert for gæsterne!
Ret Dessert
Keyword Jordbærsirup, Panna Cotta
Forb. tid 10 minutter
Tid i køleskabet 6 timer
Samlet tid 10 minutter
Antal 5 personer

Ingredienser

Panna Cotta

 • 500 ml piskefløde
 • 2,5 blade husblas
 • 1 vaniljestang (kornene fra stangen) eller 1 spsk vaniljeekstrakt
 • 100 g sukker

Jordbærsirup

Sådan gør du

 • Udblød husblas i 10 minutter i koldt vand.
 • Varm sukker, vanilje og fløde op, indtil sukkeret er opløst. Tag så gryden af varmen. 
 • Rør husblas i den varme blandingen.
 • Hæld massen på 5 glas og stil dem i køleskabet i 4-6 timer eller indtil de har sat sig helt (du kan også lave panna cottaen 1 eller 2 dage i forvejen). 
 • Varm jordbær, vand, citron og sukker op i en gryde og lad det koge i 5-7 minutter eller indtil det begynder at tykne og ligne lidt en sirup. 
 • Sigt blandingen i en skål og mos så meget af blandingen ud, som du kan. Blandingen i skålen er siruppen.
 • Siruppen vil tykne mere, når den bliver kold. Er din sirup blevet for tyk, så kan du røre nogle dråber kogende vand i og er din sirup blevet for tynd, så kan du komme den tilbage i gryden og koge lidt længere, indtil du er tilfreds med konsistensen. 
 • Lad siruppen køle i køleskabet i 2 timer og den kan herefter hældes på panna cottaen eller bare serveres ved siden af.
 • Velbekomme. 
Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Panna Cotta Med Jordbærsirup - Hjemmelavet Vanilje Panna Cotta Panna Cotta Med Jordbærsirup - Hjemmelavet Vanilje Panna Cotta