Tortilla pandekager også kaldet bløde tacos smager himmelsk og er så nemme at lave. Jeg laver mine små og bruger som tacos, men de kan også laves store og rulles med fyld.

Meltortillas kan bruges som tortillas til f.eks. rullet med fyld, quesadillas og meget andet. De kan også laves mindre og bruges som tacos. Prøv også hjemmelavede pitabrød.

Meltortillas
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 10 stemmer

Tortilla pandekager

Lækre meltortillas – jeg laver tacos her derfor det store antal. Skal du laves store tortillas, så del dejen i 8 stk i stedet for.
Ret Meltortillas
Køkken Mexikansk
Keyword Tacos, Tortillas
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 minute
Hævetid 15 minutter
Samlet tid 36 minutter
Antal 24 stk

Ingredienser

Sådan gør du

 • Rør mel, salt og bagepulver sammen.
 • Tilføj vand og olie og rør det sammen.
 • Tag dejen ud på bordet og ælt i 5-7 minutter og kom dejen tilbage i skålen og dæk skålen med et lunt fugtigt viskestykke (skal ikke røre dejen).
 • Lad dejen hvile i 15 minutter.
 • Tag dejen ud på bordet og del dejen i 24 stk – eller færre, hvis du ønsker større tacos eller evt. store almindelige tortillas.
 • Dæk de små portioner dej til med det fugtige viskestykke – vigtigt så de ikke tørrer ud.
 • Form en portion dej til en bolle, drys lidt mel ud på bordet og rul herefter dejen tyndt ud – efter hvert rul drej dejen 90 grader til højre (eller venstre – bare den drejes samme vej efter hvert drej), så du så vidt muligt sikrer en rund tortilla.
 • Hver tortilla (hvis delt op i 24 stk) skal være cirka 12 cm i diameter, når de er rullet ud. De udrullet tortillas skal også dækkes med et fugtigt viskestykke eller to – jeg ruller en og smider på panden og ruller så den næste. Du kan dog sagtens rulle dem alle ud og dække til, hvis du gerne vil holde øje med hver tortilla på panden – det går stærkt.
 • Nu handler det om at finde den rette temperatur på panden. Jeg starter altid ud med fuld hammer for at få panden varm, men skruer så ned på 6,5 ud af 9. Den varme fungerer bedst på mit komfur – men prøv dig frem.
 • Jeg steger én tortilla ad gangen på en tør pande. Den skulle gerne begynde at boble op – de fleste gange til én stor boble og ellers får den flere mindre bobler – så ved du at varmen er perfekt – bobler dejen slet ikke, så er panden ikke varm nok. Når den er mørkgylden på den ene side og puffet op, så vendes den og steges her, indtil mørkgylden. Bliver dejen for hurtig mørk, så er panden for varm og der skrues lidt ned.
 • Opbevar de færdige tortillas i et tørt viskestykke – varmen og den fugt tortillaerne selv danner sørger for at holde dem lækre og smidige.
 • Fortsæt med at stege tortillas, indtil du har 24 lækre tortillas og så er de klar til brug.
 • Servér dem gerne i viskestykke, så de holder sig lækre og smidige.
 • Velbekomme.

Noter

At dele dejen i 24 stk bliver nogle små stykker, men de rulles tyndt ud.
Jeg har en tortillapress, men synes faktisk de fungerer bedre ved udrulning – så det er klart en kagerulle jeg anbefaler.
De kan holde sig lækre i et par timer pakket godt ind i et viskestykke – evt. en pose udenom.

Tortilla pandekager

Skal de holde mere end et par timer, når de er lavet, så pak dem i en pose (sammen med viskestykket viklet om), så der holdes på fugten. Også lun dem evt. hurtigt på panden og sérver i et viskestykke, som i opskriften. Så burde de kunne forberedes nogle timer før.

De er også afprøvet efter frost. De skal blot tø op på bordet og herefter kan de lunes på en varm pande og puffer også op igen, når de lunes. De varme tortillas skal blot i et rent viskestykke – præcis som de nylavede, så de ikke tørrer ud.

De kan laves små som her eller du kan dele dejen i større portioner, så du får store lækre tortillas der kan rulles med fyld.

Scroll lidt ned og se dem være puffet helt op på panden.

Sådan laves tortilla pandekager og bløde tacos

Tortilla pandekager

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en eller flere retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.

Meltortillas
Meltortillas