Grøn giftkage med marcipan også kendt som bladankage er en lækker og nem kage at lave og den holder sig lækker i flere dage. Jeg laver altid grøn giftkage med marcipan i dejen.

Jeg server altid giftkage eller bladankage med kakaoglasur på toppen. Men du kan også bruge almindelig hvid glasur eller smeltet mørk chokolade.

Grøn giftkage er altid et hit. Jeg havde den ofte med i skole, da jeg var barn, når jeg havde fødselsdag.

Prøv også en lækker kanelkage.

Opskrift på grøn giftkage

Grøn Giftkage opskrift - opskrift på giftkage
Udskriv Pin Opskriften
4.38 fra 24 stemmer

Grøn Giftkage Med Marcipan

Nem og lækker giftkage med marcipanstykker i. Jeg serverede med kakaoglasur på toppen, men smeltet mørk chokolade er også lækkert. Ganger du opskriften med 2, så har du til en stor dyb bradepande (den der hører til ovnen). Indeholder reklamelink for nemlig.com. Du kan hurtigt handle ind til hele den lækre opskrift på nemlig.com med ét enkelt klik.
Ret Kage
Køkken Dansk
Keyword Kage, Marcipan
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 16 personer

Ingredienser

KØB HOS NEMLIG

  Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 160 grader varmluft og gør en form klar med bagepapir – min var 26×36 cm – en lidt mindre form kan gøre at bagetiden bliver lidt længere og omvendt med en lidt større form.
  • Kom smør og mælk i en gryde og lun ved middelvarme, indtil smøret er smeltet.
  • Rør mel, sukker og bagepulver sammen.
  • Tilføj smør og mælk, og rør det godt sammen.
  • Tilføj nu de 3 æg, og rør dem i.
  • Riv eller ryk marcipanen i små stykker og vend i.
  • Kom nu mandelessens i – smag evt. dejen til med essens.
  • Kom grøn farve i, indtil ønsker farve – se evt. video længere nede i indlægget.
  • Bag nu kagen i cirka 30-35 minutter eller, indtil en kødnål eller tandstik kan sættes i uden dejen sidder fast på.
  • Lad kagen køle og du kan herefter smøre en glasur på – jeg lavede en med flormelis og usødet kakao og vand, indtil ønsket konsistens.
  • Velbekomme.

  Noter

  Kagen er frysevenlig, men jeg anbefaler at fryse den uden glasur. Har du derimod smurt med smeltet chokolade, så kan den fint fryses med chokolade på.

  Tips til opskriften

  Jeg elsker stykker af marcipan i kagen, men det kan sagtens undlades. Jeg rykkede blot marcipan i små stykker, men du kan også skære marcipanen eller rive den på groft rivejern.

  Min glasur består af flormelis, usødet kakao (det man bager med) og vand, indtil ønsket konsistens. Cirka 6 dele flormelis til 1 del kakao og herefter vand, indtil ønsker konsistens.

  Kagen kan sagtens holde sig lækker 3-4 dage i lufttæt beholder på køkkenbordet eller i køleskabet. Kagen bliver på ingen måde dårligere af at stå en dag eller to. Kagen kan sagtens fryses, men frys den uden glasur på toppen.

  Jeg smager altid min kagedej til med mandelessens for på en måde at ramme den smag, som jeg ønsker. Så start evt. med halvdelen af mandelessensen og smag dig frem til, hvor meget essens du ønsker i kagen.

  Hvad kan man servere til giftkage?

  Jeg nyder altid grøn giftkage med et glas koldt mælk til, det smager så skønt. Men en god kop kaffe, te eller varm kakao passer også altid til et stykke hjemmebagt kage.

  Jeg topper ofte giftkage med glasur, men man kan også imens kagen er lun lægge f.eks. pålægschokolade på toppen og lade den smelte eller drysse med finthakket chokolade og lade det smelte på den og så smøre det ud.

  Min mor har før bagt denne kage til min fødselsdag, da jeg var barn og skar kagen ud som en kagekone og pyntede med glasur og mit favoritslik – heriblandt vingummibamser som gav kjolen på kagen fine farver.

  Sådan laves grøn giftkage

  Grøn Giftkage
  Opskrift på giftkage med marcipan

  Jeg er også at finde på de sociale medier:

  Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

  Min Instagram

  Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!