Kanelkage smager himmelsk. Det her er en hel simpel, lækker og svampet kanelkage med kakaoglasur. Denne kanelkage er nem at lave og kan holde sig lækker i flere dage.

Kanelkage er en af mine favoritkager, når det skal gå hurtigt, være nemt og samtidig smage god. Jeg elsker simpelthen kanelkage. Kanelkage kan nydes året rundt, men den smager ekstra godt i den søde juletid. Den der duft af kanel i hele køkkenet.

Prøv også banankage med kanel.

Kanelkage
Udskriv Pin Opskriften
4.70 fra 13 stemmer

Kanelkage

Lækker svampet kanelkage, som alle vil elske.
Ret Kanelkage
Køkken Dansk
Keyword Kage, Kanel
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 32 minutter
Samlet tid 37 minutter
Antal 12 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  • Rør sukker, kanel, natron, salt og mel sammen.
  • Tilføj smør, æg og kærnemælk og rør det sammen, så der ikke er klumper i kagedejen.
  • Kom bagepapir i 2 store rugbrødsforme (30 x 11 cm) se noter.
  • Fordel dejen i de to forme.
  • De skal bage i cirka 30-35 minutter eller, indtil en kniv kan stikkes i og ingen dej hænger fast.
  • Lad dem køle helt og lav herefter en glasur og kom ovenpå.
  • Min glasur består af cirka 1 del usødet kakao (det man bager med), 5 dele flormelis og så vand, indtil ønsket konsistens.
  • Så er de klar til servering.

Noter

Lidt mindre forme, to lidt størrere eller én større bageform kan sagtens bruges, men bagetiden vil variere. Så hold øje med kagerne og tjek dem med en kniv og hænger dejen ikke fast, så er de færdige.
 
Kagerne kan fryses – men bedst uden glasur

Kanelkage

Glasuren til kanelkagen kan du lave lige som du ønsker den om det er en kakaoglasur som min eller hvor vand skiftes ud med kaffe, en hjemmelavet ganache eller noget helt andet.

Kagen er frysevenlig, men jeg anbefaler at fryse den uden glasur.

Jeg bager kanelkagen i to rugbrødsforme, men du kan også bruge andre forme eller anden større form. Det ændrer blot lidt på bagetiden, så hold øje med kagen i ovnen.

Kagen kan sagtens holde sig lækker et par dage eller 3 i lufttæt beholder på køkkenbordet, så den kan nemt laves dagen før.

Jeg elsker en god kanelkage. Det er en kage, som ikke kræver meget af ens egen tid og er en perfekt kage til fødseldage, til kaffen eller kagen man kan have med på tur, fordi den ikke kræver en gaffel at spise.

Kanelkage
Hjemmelavet svampet kanelkage

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.