Gold gelato er en fantastisk og cremet is. Gold chokolade smager af karamel og giver en skøn sødme og karamelagtig smag til isen. Isen går fantastisk alene, men er også super til frisk frugt eller kage.

Med hjemmelavet is så hører der hjemmelavet belgiske vafler til. Prøv min opskrift. Den er på gærdej, så du får helt rigtige belgiske vafler, som er tunge, lækre og sprøde.

Tips til gold gelato

Gold chokolade smager lidt af karamel, så du kan servere isen med en smule havsalt på toppen – det vil smage fantastisk.

Gold Gelato

Isen kan nemt holde sig en måned i fryseren.

Gold Gelato

Hvordan laver man en quenelle?

Det er vigtigt, at isen har den rigtige konsistens og det er nemmest med en ske der lige dyppes i varmt vand, så den smelter isen let, så glider den lige igennem.

Isen skal have konsistens som en fast softice, så cirka konsistensen efter isen har været 1 time i fryseren efter maskinen.

Du kan også tø isen op i køleskabet, hvis den er helt fast. Ikke på bordet, da isen så smelter alt for hurtigt langs kanten. I køleskabet smelter isen langsommere og over det hele.

Gold Gelato

Der er bare intet som hjemmelavet is.

Gold Gelato
Udskriv Pin Opskriften
No ratings yet

Gold Gelato

Cremet og lækker chokoladeis lavet på gold chokolade – som giver isen en mild smag af karamel.
Ret Is
Køkken Italiensk
Keyword Gold chokolade
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer og sukker til en æggesnaps.
  • Rør mælk og fløde i.
  • Hak chokoladen.
  • Nu skal massen (æggesnaps, mælk og fløde) varmes langsomt i en gryde til 82 grader – brug gerne et kvarter på at varme massen op (se noter).
  • Tag gryden af varmen og kom chokoladen i. Rør det godt sammen.
  • Er der chokolade nister i ismassen, så kan du blendes massen med en stavblender, i en foodprocessor eller blender for at opnå en ensartet is i konsistens.
  • Kom ismassen i en beholder og lad den køle i køleskabet i 4 timer.
  • Kør isen på ismaskine, indtil du har en fast softice.
  • Kom isen i en beholder og frys i et par timer, så isen kan sætte sig helt. Så er den klar til servering.
  • Velbekomme.

Noter

Det er vigtigt at isen er legeret rigtigt ellers er den ikke stabil, når den skal serveres og den vil ikke være helt så cremet. Laver du dobbelt portion, så skal den varmes i længere tid.

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Gold Gelato