Gateau marcel er en fantastisk chokoladekage med chokolademousse, som laves ud af én dej. Jeg kan på ingen måde tage æren for denne fantastiske kageopskrift, men jeg har givet den et lille spin af lidt mælkechokolade i stedet for ren mørk chokolade.

Gateau marcel er lækker alene, men den passer bestemt også sammen med f.eks. hjemmelavet vaniljeis, en frisk sorbet eller sammen med lækre friske bær.

Gateau marcel er frysevenlig, så den kan nemt forberedes længe i forvejen, så man kan servere en skøn kage for gæsterne, men uden at bruge tid på kagen på dagen. Jeg fryser også kagen med kakaotoppingen. Gateau marcel er den perfekte kage for både børn og voksne.

Prøv også chokoladekage med squash.

Opskrift på gateau marcel

Gateau Marcel
Udskriv Pin Opskriften
4.94 fra 15 stemmer

Gateau Marcel

Opskrift på gateau marcel – lækker chokoladekage med chokolademousse. Opskriften er til 8-10 personer alt efter om der serveres noget andet til eller ikke.
Ret Chokoladekage
Køkken Dansk, Fransk
Keyword Chokolade, Kage
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Køletid 3 timer 30 minutter
Samlet tid 4 timer 10 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

Til servering

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn og beklæd en 18 cm springform med bagepapir – 20 cm kan også bruges, men kagen vil blive lavere og bagetiden bliver også kortere.
 • Smelt den mørke og lyse chokolade sammen med smør over vandbad. Se evt. video længere nede i indlægget. Når chokolade og smør er smeltet sammen, så tages skålen af varmen.
 • Pisk æggehviderne stive og pisk så 50 gram sukker i, indtil du har en lækker marengs.
 • Pisk æggeblommer med 150 gram sukker, indtil du har en let og luftig æggesnaps – se gerne video længere nede i indlægget.
 • Kom æggesnapsen af æggeblommer og sukker ned i chokolade og smørblandingen og vend det sammen.
 • Fold nu æggehviderne forsigtigt i af 2 omgange – se evt. video længere nede i indlægget.
 • Når æggehviderne er foldet i og der ikke er mere æggehvide at se i mikset, så er mikset klar.
 • Kom halvdelen af dejen i springformen og bag kagen i cirka 30 minutter (omkring 25 minutter hvis 20 cm springform). Kagen må gerne virke lidt underbagt.
 • Sæt den anden halvdel af mikset på køl imens.
 • Når kagen er færdig tages den ud af ovnen og stilles på køl i en time – kagen vil synke en del. Du kan også sætte kagen på frys i 30-45 minutter i stedet for.
 • Når kagen af afkølet efter en time, så tages kagen ud af springformen og bagepapiret fjernes. Jeg skærer den del af kanten af der stikker over kagen – se evt. video længere nede. Det giver en flottere kage til sidst og kanten smager så godt – så spis den endelig!
 • Kom kagen tilbage i springformen og tilføj kageplast.
 • Kom det resterende chokolademix ovenpå kagen – det hele skal bruges.
 • Stil kagen på køl i mindst 6 timer, så den kan sætte sig. Du kan også stille den på frys i cirka 2½ time.
 • Så har kagen sat sig og den er klar til servering.
 • Jeg rører et par spsk usødet kakao sammen med noget spiseligt guldstøv og sier over kagen – det er helt valgfrit.
 • Velbekomme.

Noter

Kagen er frysevenlig og kan sagtens holde nogle måneder på frys.

Tips til opskriften

Kagen er frysevenlig og kan sagtens holde nogle måneder på frys. Du kan lade kagen tø op i køleskabet over 2-3 timer eller du kan tage den om 45-60 minutter før servering og lade den tø op køkkenbordet og så servere direkte efter.

Kagen skal opbevares på køl helt op til servering, da den over tid ude af køleskabet vil få en blødere mousse.

Kagen kan sagtens holde nogle dage på køl.

Jeg bruger et mix af lys og mørk chokolade, fordi jeg kan lide at kagen er knap så intens.

Hvad kan man servere til gateau marcel?

Gateau marcel er en kage, som er skøn som sig selv til en god kop kaffe eller te. Men skal den serveres som dessert, så vil jeg anbefale f.eks. at servere en lækker syrlig sorbet til, en god vaniljeis, en klat fløde og/eller friske bær.

Jeg anbefaler, at fryse kagen, hvis den skal bruges som en del af f.eks. desserttapas i små stykker. Så er kagen meget nemmere at skære ud i små stykker og den tager kun omkring 20-30 minutter om at tø op i små stykker. Servér den f.eks. sammen med små portioner creme brulée og en god klat sorbet.

Sådan laves gateau marcel

Gateau Marcel
Opskrift på den bedste Gateau Marcel – en chokoladekage med chokolademousse

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.