Creme brulee smaget himmelsk og kræver ikke meget af egen tid at lave. Creme brulee kan serveres som de er eller nydes med frisk frugt og evt. en klat is til.

Creme brulee er en lækker og klassisk dessert, der består af en fløjlsblød creme med smag af vanilje og toppet med en karameliseret sukkeroverflade, der knaser under skeen.

Jeg elsker denne bagte creme med vanilje og sprødt sukkerlåg. Creme brulee er en simpel og lækker dessert, der er fantastisk til f.eks. nytårsaften. Selvom den klassiske franske dessert er simpel, så er den også imponerende og lækker.

Jeg elsker en god creme brulee og den er faktisk ikke svær at lave. Der er intet som en tyk sat vaniljecreme med sprødt sukkerlåg uanset hvornår på året det er.

Prøv også créme caramel.

Opskrift på creme brulee

Creme Brulee
Udskriv Pin Opskriften
4.64 fra 11 stemmer

Creme Brulee

Lækker hjemmelavet creme brulee – opskriften giver 6-7 creme brulee alt efter størrelsen på ramekin.
Ret Creme brulee
Køkken Fransk
Keyword Karamel, Vanilje
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 5 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 6 stk

Ingredienser

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 120 grader varmluft eller 130 almindelig ovn.
 • Kom sukker og æggeblommer i en skål.
 • Skrab kornene ud af vaniljestængerne og tilføj i sukker-og æggeblommemikset.
 • Tilføj de tomme stænger i en gryde og tilføj mælk og fløde.
 • Varm fløde og mælk op til kogepunktet og i mens piskes æggeblommer, sukker og vanilje til en tyk og lækker æggesnaps.
 • Når fløde og mælk rammer kogepunktet, så tages gryden af varmen og vaniljestængerne fjernes. Se evt. video længere nede i indlægget.
 • I en tynd stråle tilføjes mælk og fløde i æggesnapsen, imens der piskes.
 • Når alt mikset er pisket i, så køres mikset igennem en si og fordeles i 6 ramekin – se evt- video længere nede i indlægget.
 • Kom alle ramekin i et fad og tilføj kogende vand 1½ cm op.
 • De skal nu have cirka 1 time i ovnen eller indtil de kun er meget lidt "wobbly", når fadet rystes forsigtigt. Husk alle ovne er forskellige, så tjek gerne efter 40 minutter og hold herefter øje hvert 5-10. minut. Se gerne den nemme how to video længere nede i indlægget.
 • Når de er færdige i ovnen, så stille i på køl i 3-4 timer eller, indtil de er helt afkølet.
 • Drys dem hver især med 1-2 tsk sukker og brænd dem på toppen.
 • Velbekomme.

Noter

Mine creme brulee skulle have 65 minutter i ovnen, men alle ovne bager forskelligt, så hold øje med dine creme brulee og tjek gerne efter 35-40 minutter og herefter hvert 5-10. minut, indtil de har rette konsistens.
Jeg tilføjer altid en fugtigt klud under min skål, når jeg skal piske mælkemikset i æggesnapsen, så skålen ikke flyver rundt.
De kan sagtens holde et par dage på køl.

Tips til opskriften

De kan sagtens holde et par dage på køl uden sukker på toppen og så kan der kommes sukker på og brændes lige før servering. De kan derfor nemt forberedes dagen før, så det er en nem dessert man blot skal brænde sukker på, når gæsterne er der.

Det er vigtigt at mælk og flødemikset hældes langsomt ned i æggesnapsen, så æggene ikke får for meget varme på én gang. Piskeriset giver en del skum, så jeg anbefaler at lade skålen med creme brulee mikset stå i 30 minutter og herefter røres op med en ske og si mikset og kom i ramekin.

Et tip til at skålen står fast til bordet, når du pisker flødemikset i æggesnapsen er en fugtig klud under skålen med æggesnaps, så kan den ikke glide rundt.

Hvad kan man servere til creme brulee?

For at skabe den perfekte servering af creme brulee, så kan desserten være god af servere sammen med andet. Det kan f.eks. være frisk frugt eller bær for at give desserten noget syre. Det kan også være sprøde kiks eller ristede nødder for at give desserten ekstra tekstur.

Jeg elsker også at servere en syrlig sorbet som tilbehør til creme brulee. Det kan også være en god vaniljeis eller chokoladeis, men hvis du går den vej, så servér nogle gode syrlige hindbær til også.

Hvis du er en kaffeelsker, er en kop espresso eller en stærk kaffedrik den ideelle følgesvend til creme brulee, da den bitre kaffe kontrasterer den søde vaniljecreme.

Sådan laves creme brulee – nem how to video

Creme Brulee
Hjemmelavet creme brulee

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.