Friske forårsruller smager så godt. Denne version er med spicy nudler, grøntsager og peanuts – så de er vegetariske. Du kan dog nemt tilføje kød i dem også – f.eks. lidt stegt kylling vil være lækkert i.

Rispapirsforårsruller med grøntsagsfyld og nudler er altid et hit og er en super måde at få tømt køleskabet på – hvis der er rester af grøntsager i grøntsagsskuffen.

Friske forårsruller kan nemt bruges som forret, snack, frokost eller aftensmad. Skal de nydes som aftensmad, så anbefaler jeg at man hver især samler sine egne forårsruller og evt. laver mere forskelligt tilbehør at komme indeni.

Prøv hjemmelavet satay sauce til.

friske forårsruller opskrift

Friske Forårsruller opskrift
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 5 stemmer

Friske forårsruller

Opskrift på lækre vegetariske friske forårsruller med spicy nudler og grøntsager.
Ret Friske forårsruller
Køkken Fusion
Keyword Forårsruller, Nudler, Rispapir
Forb. tid 50 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 30 stk

Ingredienser

Til servering

Sådan gør du

 • Kog nudlerne og skyl dem herefter, så de køler ned.
 • Imens presses hvidløg og røres med maggi og chiliolie.
 • Skær agurk og gulerødder ud i små små stænger – se evt. video længere nede i indlægget.
 • Hak peanuts og forårsløg..
 • Vend nudlerne i saucen lavet af hvidløg, maggi og chiliolie.
 • Kom vand i et fad, som rispapiret kan være i.
 • Kom en plade rispapir i vandet og lad det være i i nogle sekunder – den skal ikke blive blød.
 • Lad pladen dryppe af og læg herefter på bordet.
 • Kom lidt af nudlerne, et par strimler agurk og gulerod, lidt forårsløg og peanuts på – se evt. video længere nede i indlægget.
 • Når rispapiret er blevet lidt blødere og mere fleksibelt, så er den tid til at lukke kanterne indover og herefter rulle rullen stramt – se gerne video længere nede.
 • Dette gentages, indtil du har brugt at fyldet. Du kan sagtens lave 2 på én gang, så der ikke skal ventes så ofte på at rispapiret kan foldes og rulles.
 • Når de alle er foldet, så er de klar til servering.
 • Velbekomme.

Noter

Friske rispapirsruller er bedst på dagen de laves, da rispapiret bliver lidt mere tørt og stift med tiden. 
Skal de nydes dagen efter, så anbefaler jeg ikke at servere dem “friske” men tilføje lidt olie på en pande og stege dem, så de bliver gyldne. Så bliver de sprøde og varmen gør rispapiret blødere igen. Selvom der er agurk i, så er de lækre på denne måde også.

Tips til opskrift

Friske rispapirsruller er bedst på dagen de laves, da rispapiret bliver lidt mere tørt og stift med tiden. 

Skal de nydes dagen efter, så anbefaler jeg ikke at servere dem “friske” men tilføje lidt olie på en pande og stege dem, så de bliver gyldne. Så bliver de sprøde og varmen gør rispapiret blødere igen. Selvom der er agurk i, så er de lækre på denne måde også.

Hvad kan man servere til friske forårsruller?

En klassisk dip er hoisinsauce, der giver en sød og krydret smag passer rigtig godt til friske forårsruller. Jordnøddesauce eller satay sauce er også en populær mulighed og tilføjer en dejlig nøddeagtig smag. Sidst men ikke mindst, så er soya også et stort hit.

Ønskes lidt varme eller spark til de friske forårsruller, så kan du inkludere sriracha-sauce eller en anden chilisauce – eller en chilimayo. En sød chilisauce kan også bruges til – haps.

Ud over saucer kan du servere friske forårsruller med en skål ris eller en god salat. Frisk basilikum, mynte eller koriander kan bruges som fyld eller som topping for at tilføje friskhed og smag.

Sådan laves friske forårsruller

Friske Forårsruller
Friske forårsruller med satay sauce

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.