Flammkuchen en hvid pizza med bacon, creme fraiche, ost og rødløg. Den smager himmelsk og er færdig på ingen tid.

Det her er en af mine favorit pizzaer. Jeg elsker at dejen er baseret på min naanopskrift og derfor ikke skal hæve, så der er den bedste flammkuchen på ingen tid. Sammensætningen af ost, bacon, creme fraiche, rødløg og timian er så lækker. Jeg kan godt lide at toppe hvid pizza med hjemmelavet pizzadressing.

Flamm kuchen er også kendt under navnet tarte flambée og jeg kan kun anbefale at servere den for gæster – de vil elske den! De kan fryses og lunes i ovnen, så det er ekstra nemt.

Prøv også hjemmelavet pizzadressing til.

Opskrift på flammkuchen

Flammkuchen - opskrift på flammkuchen
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 16 stemmer

Flammkuchen

Min udgave af flammkuchen.
Ret Pizza
Køkken Tysk
Keyword Bacon, Creme Fraiche, Flammkuchen, Pizza
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 9 minutter
Samlet tid 29 minutter
Antal 4 stk

Ingredienser

Sådan gør du

 • Kom en pizzasten eller bagestål i ovnen og tænd ovnen på 250 grader varmluft.
 • Snit løg i skiver og bacon i mindre stykker.
 • Riv bladene af timianstilkene, så bladene er klar.
 • Riv vesterhavsosten.
 • Rør mel, salt, natron og bagepulver sammen.
 • Tilføj så vand og yoghurt og lad den røremaskine ælte det hele i 7-10 minutter – hænderne kan også bruges. Det er vigtigt med 7-10 minutter.
 • Dejen skal ikke hæve, så den kan bruges med det samme.
 • Kom lidt mel på bordet og del dejen i 4 portioner.
 • Rul dem tyndt ud – sørg for godt med mel, så de er nemme at flytte og fordel nu creme fraiche, vesterhavsost, rødløg, bacon, salt, peber og timianblade på dem.
 • Bag nu pizzaerne én ad gangen i ovnen – det tog 9 minutter på mit bagestål og ved 250 grader.
 • Når de alle er bagt, så er de klar til servering.
 • Velbekomme.

Noter

Pizzaerne kan holde et par dage på køl eller fryses ned.

Tips til opskriften

Dejen laves uden gær, så pizzadejen kan bruges med det samme. Derfor forbereder jeg altid fyldet først. Der er intet som hjemmelavet pizza.

Jeg pifter bunden op med vesterhavsost i stedet for kun creme fraiche. Du kan også bruge andre oste i stedet for f.eks. parmesan (bare en lille mængde), gouda, mozzarella, cheddar eller anden ost.

Jeg anbefaler at bruge creme fraiche 38%. Den giver en creme “sauce”, hvor creme fraiche 18% bliver mere tør ved varme.

Jeg anbefaler at bruge pizzasten eller bagestål for bedste resultat, men har du ikke sten eller stål, så kan du vende en bageplade om og bruge den. Pizzaerne skal dog nok bage lidt længere, da pladen ikke holder varmen så godt som sten og stål.

Hvad kan man servere til flammkuchen?

En frisk grøn salat med en let vinaigrette dressing går man aldrig galt i byen med til flammkuchen eller andre pizzaer for den sags skyld. Jeg anbefaler at lave den med f.eks. forskellige salatblade, marinerede tomater (gerne semitørrede), fint snittet rødløg og evt. noget sprødt i form af sukkerærter.

Jeg anbefaler altid en hjemmelavet dressing til flammkuchen, den syrlige smag fra creme fraiche passer så godt til retten.

Du kan også fordele f.eks. friske rucolablade over pizzaen før serveringen og evt. ristede pinjekerner eller solsikkekerner og måske også lidt revet parmesan? Det er selvfølgelig ikke en rigtig flammkuchen at servere den på den måde – men godt er det.

Tilføj også gerne friske urter ved serverng – f.eks. persille eller purløg. Ønskes lidt mere kød, så kan du evt. komme serrano på ved servering.

Sådan laves flammkuchen

Flammkuchen
Opskrift på Flammkuchen – Tarte Flambée

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.