Den bedste mayonnaise smager fantastisk! Den er et twist i mellem min bearnaisemayo, persillemayo og aioli. Det lyder skørt, men det er den bedste mayo jeg nogensinde har smagt.

Mayonnaisen er fantastisk som dip til f.eks. fritter eller ovnbagte kartofler, men den er også himmelsk i f.eks. hjemmelaves tacos som disse med kylling eller i en lækker burger eller sandwich. Prøv også bearnaisemayo.

Den Bedste Mayonnaise
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 11 stemmer

Den Bedste Mayonnaise

Det her er den lækreste mayonnaise, som er fantastisk som dip og som dressing.
Ret Mayonnaise
Køkken Amerikansk, Dansk
Keyword Mayonnaise
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 1 minute
Samlet tid 3 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

 • Kom et helt æg i et højt smalt glas som passer til en stavblender – er beholderen for bred vil mayonnaisen ikke samle sig (se evt. video nedenfor)
 • Drys salt over æggeblommen.
 • Tilføj sød sennep og ½ tsk bearnaiseessens.
 • Hæld forsigtigt 2 dl olie i glasset.
 • Kom stavblenderen forsigtigt ned i bunden og blend i et par sekunder og begynd herefter at bevæge stavblenderen op ad. Efter 10-15 sekunder har du en lækker tyk mayonnaise.
 • Da der skal flere våde ingredienser i, så tilføjes nu ½ dl olie mere og blendes i – dette tykner mayonnaisen endnu mere.
 • Groft hak persillen og snit hvidløgsfedet i 3-4 stykker og kom begge dele i glasset sammen med citron og den sidste tsk bearnaiseessens.
 • Kør, indtil persillen og hvidløget er blendet godt ind i mayonnaisen.
 • Smag mayoen til med salt og evt. mere essens og citron, hvis der er behov for det.
 • Så er den klar til servering.
 • Velbekomme.

Noter

Mayonnaisen kan holde en uges tid på patentglas.
Den sidste del af olien kommes først i efter basismayonnaisen er lavet, da der ellers er risiko at mayonnaisen ikke samler sig med for stor mængde olie til at starte med.

Den bedste mayonnaise

Jeg opbevarer altid mayonnaise på patentglas, da de er lufttætte. Den kan dog sagtens opbevares i andre lufttætte beholdere eller i en sprøjtepose med klemme.

Det er vigtigt at følge rækkefølgen og bruge et glas der passer til stavblenderen (og evt. se videoen nedenfor) for at sikre en perfekt og lækker mayonnaise. Er glasset for bredt, så vil mayonnaisen ikke samle sig.

Denne mayo er med meget mere smag end almindelig mayonnaise. Søger du en opskrift på helt almindelig basis mayonnaise, så har jeg denne opskrift.

Sådan laver jeg mayonnaisen

Den Bedste Mayonnaise

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.

Den Bedste Mayonnaise