Fantastisk nemme donuts! Det er ikke helt almindelige donuts. De her er lavet med en vaniljekagedej og så er nogle fyldt med oreo og andre med snickers og de er så bagt i et donutjern.

Jeg elsker donuts! For et par år siden fik jeg en maskine kaldet en Tefal Snacks Collection i fødselsdagsgave og jeg fik en masse plader til. Her var en af pladerne en donutplade med plads til 6 små donuts. Det her er bestemt ikke en reklame for maskinen, da det var mine forældre der købte den til mig 😀 Men jeg er rigtig glad for maskinen og de forskellige plader der hører til. Du kan selvfølgelig også købe en donutmaskine/donutjern eller købe en silikoneform til donuts, så de kan bages i ovnen (her kender jeg dog ikke bagetiden, så der må du selv prøve dig frem ved omkring 160 grader varmluft eller 180 almindelig ovn).

De her donuts smager selvfølgelig ikke som rigtige donuts, da de er lavet med kagedej. Men de smager helt vildt godt og de er nemme at lave. Da det blot er en vaniljekagedej, som jeg bruger så kan du komme hvad som helst i. Det kan være chokoladestykker, karamel, kitkat, nødder, nutella… osv! I dag bruger jeg oreos og snickers 🙂

24 mini donuts

Du skal bruge:

375 ml mel (3 3/4 dl eller cirka 225 gram)
250 ml sukker (2½ dl eller cirka 250 gram)
1½ tsk bagepulver
½ tsk salt
2 tsk vanilje ekstrakt (eller 1 spsk vaniljesukker)
1 æg
125 ml mælk (1 1/4 dl)
125 gram smør smeltet
125 ml vand (1 1/4 dl)

Bagespray (altså olie/smør på spray)

Snickers
Oreos

Til toppen bruger jeg hvid glasur og hakkede oreos til oreo donuts og til mine donuts med snickers bruger jeg smeltet lys chokoade, karamelsauce og hakkede snickers.

Vaniljekage Donuts Med Snickers Og Oreo Vaniljekage Donuts Med Snickers Og Oreo Vaniljekage Donuts Med Snickers Og Oreo

Sådan laves de:

Forbered oreos og snickers ved at hakke dem i mindre stykker, så de passer i de små donutforme.

Rør mel, sukker, bagepulver, salt og vanilje (hvis det er vaniljesukker, hvis det er ekstrakt, så skal det først i med de våde ingredienser) sammen i en skål.

Kom nu den smeltede smør, mælk, vand og æg i og rør indtil du har en lækker vaniljedej uden klumper.

Kom dejen på en sprøjtepose.

Tænd for maskinen.

Når maskinen er klar, så sprayes pladerne med fedtstof og klip nu et lille hul i din sprøjtepose og sprøjt dej i alle formene.

Dejen skal næsten op til kanten i formen – der skal lige være plads til nogle stykker oreos i nogle og snickers i andre.

Kom 3-4 stykker snickers i 3 af dem og 3-4 stykker oreos i de 3 andre (Du kan selvfølgelig også lave alle snickers donuts først (12 stks) og herefter alle oreo donuts)

Luk nu maskinen og giv dem 3-5 minutter eller indtil flotte gyldne.

Brug en smørkniv til at fjerne dem fra formen og gentag herefter det hele engang til. Dette fortsætter du med indtil du har 24 lækre donuts.

Lav en hvid glasur af flormelis og vand til dine oreo donuts (du kan også smelte hvid chokolade i stedet for) og dyp toppen af dine donuts i glasuren og pyt med oreos på toppen.

Kom den smeltede lyse chokolade i en lille sprøjtepose og kom chokolade på dine snickers donuts. Kom herefter karamelsauce på og til sidst nogle snickers stykker.

De er nu klar til at blive nydt.

Du kan også fryse dine donuts uden topping og gemme dine donuts til senere.

Velbekomme 🙂

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg har desuden også lige oprettet en gruppe på Facebook dedikeret til min blog her, hvor jeg vil dele hver gang der kommer noget nyt på bloggen, jeg vil også dele videoer jeg laver i køkkenet og I er mere end velkommen til at spørge løs derinde, hvis I har spørgsmål til mine opskrifter! I er mere end hjertelig velkommen derinde – gruppen er lige HER. 

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følge mig derinde :-).

Vaniljekage Donuts Med Snickers Og Oreo