Fantastisk svampet banankage i en chokolade version med lækker cheesecakefyld. Det er en lidt anderledes måde at servere banankage på med cheesecake i midten, men det smager så godt! Jeg serverer denne udgave uden glasur pga cheesecakefyldet, men den kan sagtens serveres med glasur eller smeltet chokolade.

Jeg har også andre opskrifter på banankager og dem finder du lige HER. Hvis du søger andre kageopskrifter, så kan du finde dem HER.

Denne banankage er en af mine favoritter også derfor min opskrift er med udgangspunkt i mine tidligere banankager. Denne opskrift fungerer bare! Jeg elsker mixet af cheesecake og banankage sammen. Det giver midten et cremet element til den svampede kage.

Da jeg var barn var jeg ikke fan af banankage… men i dag kan jeg slet ikke få nok! Jeg elsker banankage specielt med chokolade!

Tips til denne banankage

Server den uden glasur eller med glasur. Den er også lækker med smeltet chokolade på toppen (vil du gerne have den skal være nem at skære, så lav en ganache i stedet for bare chokolade (smeltet chokolade rørt med varm fløde).

Denne kage holder sig lækker i flere dage. Den skal blot opbevares i en lukket pose. Banankagen er også frysevenlig.

Svampet Chokolade Banankage Med Vanilje Cheesecakefyld Svampet Chokolade Banankage Med Vanilje Cheesecakefyld Svampet Chokolade Banankage Med Vanilje Cheesecakefyld

Svampet Chokolade Banankage Med Vanilje Cheesecakefyld
Udskriv Pin Opskriften
4.89 fra 9 stemmer

Svampet Chokolade Banankage Med Vanilje Cheesecakefyld

Skøn svampet banankage med kakao og vanilje cheesecakefyld. 
Ret Banankage, Kage
Keyword Banankage, Cheesecake
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 10 personer

Ingredienser

Cheesecakefyld

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 160 grader varmluft. 
 • Kom de to bananer i en minihakker eller blend dem med en stavblender. 
 • Pisk det smør og sukker sammen og tilføj så æg og bananmos.
 • Rør nu mel, kakao og bagepulver i. 
 • I en anden skål laves cheesecakefyldet.
 • Rør flødeost, vanilje, æg og sukker godt sammen (massen vil se tynd ud, men bare rolig det skal den være. Den bliver fast igen, når den bages).
 • Kom bagepapir i en rugbrødsform (30 cm i længe) (se note).
 • Kom 1/3 af kagedejen i formen og så halvdelen af cheesecake mikset.
 • Så endnu 1/3 kagedej og den sidste halvdel cheesecakefyld. 
 • Den sidste 1/3 af kagedejen skal nu fordeles ovenpå og kage er nu klar til ovnen.
 • Jeg gav kagen ca. 60 minutter. Men alle ovne bager forskelligt og det kommer også an på hvilken form du vælger at bage din kage i. Så tjek den efter 40 minutter med en kødnål og vurder herefter hvor meget tid den mangler og tjek den engang i mellem. 
 • Når kagen er færdig, så skal den køle helt ned og så er den klar til at blive spist.
 • Velbekomme. 

Noter

Bagetiden er forskellige alt efter hvilken form, som du bager i og alle ovne bager forskelligt. Så tjek kagen med en kødnål i ny og næ. Når kagedejen ikke længere hænger ved, så er kagen færdig.

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Svampet Chokolade Banankage Med Vanilje Cheesecakefyld Svampet Chokolade Banankage Med Vanilje Cheesecakefyld