Jeg er helt vild med de her hvidløgsruller! Tortillas med hvidløg og masser af ost. En lækker lille hapser til familien eller gæsterne! I dag serverer jeg dem med min lækre persilledip, men jeg har også et par andre idéer til lækre dips! De er selvfølgelig også lækre uden dip 🙂 

Andre dips at dyppe i kunne være: Saucen som jeg bruger på mine pulled pork nachos eller Big Mac sauce som jeg bruger på mine Big Mac nachos eller Pizza dip som jeg bruger i min pizzaburger

Jeg kan slet ikke vente til sommeren! Ja, sommeren er her jo egentlig allerede med dette helt vidunderlige vejr! Men de fleste går stadig i skole, arbejder eller har gang i andre ting. Der er ikke sommerferie endnu. Men når sommeren kommer, så skal der inviteres gæster og der skal serveres masser af lækker mad! Jeg elsker at have gæster og lave mad til dem. Jeg glæder mig altid til at arrangere sådan en dag eller aften og bruger altid lang tid på at planlægge. Min kæreste og jeg lever ret stramt med et madbudget på max 2000 kr om måneden, så at have gæster kan nogle gange godt mærkes i budgettet. Men efter at have levet snart 4 år på et madbudget på 2000 kr, så er det ikke længere noget, som der mærkes i budgettet heller ikke med gæster hver weekend. I januar havde vi gæster hver weekend, fordi der var en del af min kærestes venner fra studiet, som han gerne ville nå at invitere hjem til en hyggelig aften med mad inden de skulle rejse hjem. Vi var stadigvæk 30 kr under vores madbudget den måned og alle gæsterne gik glade og mætte herfra og vi havde nogle super hyggelige aftener. Det handler mest om planlægning. Vi har heldigvis en stor skabsfryser i vores lejlighed, som hjælper rigtig meget. Så har jeg mulighed for at købe kød, bær og andre ting, når de er på tilbud og så har vi det i fryseren til senere brug. I januar serverede vi blandt andet pulled pork, som jeg havde købt for blot 60 kr for 2,5 kg i december, sådanne køb gør det jo rigtig billigt at have gæster. Så lavede jeg hjemmelavet dressinger til, en god salat og andet lækkert. Til dessert lavede jeg hjemmelavet is på min ismaskine. Noget jeg ofte serverer til forret, når der kommer gæster, er hjemmelavet fladbrød med frisk salsa og creme fraiche til. Det er billigt og altid et hit. Jeg glæder mig til en kreativ sommer med masser af nye retter til at servere for gæster 😀

6 tortillas – de kan skæres i 3 stykker hver (så det er 18 hapsere)

Du skal bruge:

Rullerne:
6 tortillas
200 gram flødeost natural
1/4 rød peberfrugt skåret i meget små stykker
2 fed hvidløg knust
1 bundt persille hakket
Salt og peber
250 gram mozzarella

Dip:
1 bundt persille
1 fed hvidløg
1 spsk olie
1 spsk mælk
1 dl mayonnaise
2 dl creme fraiche
Salt og peber

En lækker ting at komme i disse tortillas kunne også være sprødt stegt bacon skåret i små stykker og røres i blandingen, før det smøres på tortillaerne.

Sådan laves de:

Tænd ovnen på 180 grader varmluft eller 200 almindelig ovn.

Kom flødeost, hvidløg, persille, peberfrugt og lidt salt og peber i en skål og bland det godt sammen.

Smør blandingen ud på de 6 tortillas.

Drys revet mozzarella på dem alle sammen.

Gør en bageplade klar med bagepapir.

Rul tortillaerne stramt og læg dem på bagepladen med lukningen nedad, så de ikke åbner sig i ovnen.

Bag dem i cirka 6 minutter eller indtil gyldne og sprøde.

I mellem tiden laves den lækre dip!

Kom persille, hvidløg, olie og mælk i en minihakker og giv blandingen 5-10 sekunder.

Kom så mayonnaise og creme fraiche i og kør indtil du har en flot lysgrøn dip.

Smag dippen til med salt og peber.

Når tortillaerne er færdige i ovnen, så tages de ud og lad dem køle i 10 minutter før de skæres ud i 3 stykker hver.

Nyd dem lune med dippen til – de kan dog sagtens laves i forvejen og så blot lunes i ovnen, når gæsterne kommer. Du kan også rulle dem samme og pakke dem ind og vente med at bage dem, så kan de nemt forberedes dagen før.

Velbekomme 🙂

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følge mig.