Pulled pork smager himmelsk og er så nemt at lave. Kødet passer sig selv i ovnen og smager fantastisk i en burger, sandwich eller serveret med en skøn salat.

Pulled Pork
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 7 stemmer

Pulled Pork

Lækker hjemmelavet pulled prok
Ret Pulled Pork
Køkken Amerikansk
Keyword Pulled Pork
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 12 timer
Samlet tid 12 timer 10 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 90 grader varmluft.
  • Kom kødet i et fad – har du to nakkefileter af 2,5 kg hver, så anbefaler jeg at du bruger en bradepande.
  • Bland alle krydderier sammen og “rub” dem ind i kødet. Du skal bruge det hele!
  • Kom vand i fadet, så kødet er dækket 1-2 cm. (Hvis du laver 2 nakkefileter, som jeg gør i videoen, så brugte jeg cirka 1 liter til at starte med. Hvis det kun er én nakkefilet og fadet ikke er så stort, så skal du bruge i mellem 300 og 600 ml vand)
  • Tjek kødet engang i mellem og se om det mangler vand. Er der svundet en del vand, så hældes der lidt mere i fadet. Det er vigtigt, at der er væske i fadet eller i bradepanden, når kødet er færdigt, da kødet bliver rykket i fadet sammen med væsken og kødet vil herefter suge væsken op. Dette sikrer også at kødet forbliver lækkert.
  • Efter 10 timer skruer du ovnen op på 120 grader varmluft og giver det 2 timer mere, så er det klar til at blive taget ud og rykket fra hinanden. Gør det i fadet, så det bliver blandet med safterne og krydderierne.
  • Nu er kødet klar til servering.
  • Velbekomme.

Noter

Jeg elsker pulled pork. Det er nemt og kan laves i forvejen og fryses ned og tages op, når det skal bruges. Denne opskrift kan også laves med f.eks. 5 kg nakkefilet. Du skal blot lave dobbelt portion rub, bruge et større fad og selvfølgelig bruge mere vand. Stegetiden i ovnen er den samme. I min video viser jeg hvordan jeg laver 2 nakkefileter.
 
Kødet skal rykkes fra hinanden og blandes med safterne i fadet – både for at få alt smagen med, men det holder også kødet saftigt og lækkert.
 
Kødet kan fint fryses og det kan også holde sig 3-4 dage på køl.

Pulled Pork

Jeg elsker pulled pork. Det er nemt og kan laves i forvejen og fryses ned og tages op, når det skal bruges. Denne opskrift kan også laves med f.eks. 5 kg nakkefilet. Du skal blot lave dobbelt portion rub, bruge et større fad og selvfølgelig bruge mere vand. Stegetiden i ovnen er den samme.

Kødet skal rykkes fra hinanden og blandes med safterne i fadet – både for at få alt smagen med, men det holder også kødet saftigt og lækkert.

Kødet kan fint fryses og det kan også holde sig 3-4 dage på køl.

Du kan sagtens krydre kødet med andre krydderier.

Prøv også pulled pork nachos.

Pulled Pork

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.

Pulled Pork