Pulled Pork

Pulled Pork

Pulled pork er bare nemt og lækkert!

Jeg elsker pulled pork. Det er nemt og kan laves i forvejen og fryses ned og tages op, når det skal bruges. Denne opskrift kan også laves med f.eks. 5 kg nakkefilet. Du skal blot lave dobbelt portion rub, bruge et større fad og selvfølgelig bruge mere vand. Stegetiden i ovnen er den samme. I min video viser jeg hvordan jeg laver 2 nakkefileter.

6-8 personer

Du skal bruge:
2,5 kg nakkesteg eller nakkefilet
6 spsk sukker
2 spsk paprika
2 spsk all around krydderi
1 tsk spidskommen
1 tsk sød chili pulver
1 tsk cayennepeber
4 tsk salt

Vand

Pulled pork

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 90 grader varmluft.

Kom kødet i et fad (har du to nakkefileter af 2,5 kg hver, så anbefaler jeg at du bruger en bradepande (ligesom jeg gør i min video).

Bland alle krydderier sammen og “rub” dem ind i kødet. Du skal bruge det hele!

Kom vand i fadet, så kødet er dækket 1-2 cm. (Hvis du laver 2 nakkefileter, som jeg gør i videoen, så brugte jeg cirka 1 liter til at starte med. Hvis det kun er én nakkefilet og fadet ikke er så stort, så skal du bruge i mellem 300 og 600 ml vand)

Tjek kødet engang i mellem og se om det mangler vand. Er Er der svundet en del vand, så hældes der lidt mere i fadet. Det er vigtigt, at der er væske i fadet eller i bradepanden, når kødet er færdigt, da kødet bliver rykket i fadet sammen med væsken og kødet vil herefter suge væsken op. Dette sikrer også at kødet forbliver lækkert.

Efter 10 timer skruer du ovnen op på 120 grader varmluft og giver det 2 timer mere, så er det klar til at bliver taget ud og rykket fra hinanden. Gør det i fadet, så det bliver blandet med safterne og krydderierne.

Nu er kødet klar til servering!

Velbekomme!

pulled porkSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *