Skønne små butterdejshapsere med karameliseret løg, feta og timian. De kan nydes som de er eller serveres med lidt kylling og salat og så har du en skøn forret eller frokost.

I aften starter første dag i køkkenet i MasterChef og jeg glæder mig! Jeg er ikke selv i køkkenet i aftenens afsnit, men jeg følger spændende med fra balkonen sammen med de andre deltagere. Vi er alle spændt på ugens forløb og hvornår vi selv skal i ilden. I aften skal Jesper Koch lære os lidt om krydderier og så bliver 12 deltagere sendt i køkkenet for at kæmpe om 11 pladser videre til de indledende runder. Det bliver så spændende!

Da der jo som sagt står MasterChef på programmet i aften, så skal der butterdejshapsere til! Disse små løghapsere smager fantastisk! Hvis du søger andre opskrifter med butterdej, så kan du finde dem alle lige HER.

Tips til disse butterdejshapsere

Jeg synes selv, at timian går godt sammen med løg og feta. Andre krydderier som oregano vil også være lækkert. Du kan selvfølgelig også bare nøjes med salt og evt lidt peber.

I stedet for feta på toppen så kan du komme en lille spsk flødeost på butterdejen først før der kommer bløde løg på. Det vil også smage herligt.

Hvis du ønsker at bage dem med lidt kød, så vil kylling, skinkestrimler og hakket oksekød være lækkert.

Små butterdejshapsere Med Karameliseret Løg, Feta Og Timian Små butterdejshapsere Med Karameliseret Løg, Feta Og Timian Små butterdejshapsere Med Karameliseret Løg, Feta Og Timian

Små butterdejshapsere Med Karameliseret Løg, Feta Og Timian
Udskriv Pin Opskriften
4.60 fra 5 stemmer

Små butterdejshapsere Med Karameliseret Løg, Feta Og Timian

Disse små løgtærter eller butterdejshapsere kan nydes som de er. Men de kan også bruges som bund også toppes med en lille portion pulled kylling, lidt lækker salat og dressing og så har du en skøn forret eller let frokost. 
Ret Butterdejshapsere
Keyword Butterdej, Feta, Løg
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet tid 47 minutter
Antal 15 stk

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær løgene i halve og så i tynde skiver.
  • Kom lidt olie i en gryde og steg løgene i et par minutter ved høj varme og herefter middelvarme i 20-30 minutter, indtil de er bløde og gyldne.  Lige før de er færdige, så røres 20 gram smør i og der tilføjes lidt salt.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Stik nu 15 cirkler ud af butterdejspladen enten med et glas og en kniv eller med en rund udstikker (ca. 6,5-7cm i diameter). 
  • Kom dem på en bageplade og fordel de bløde løg på dem alle, men lad kanten være fri hele vejen rundt på butterdejscirklerne. 
  • Drys lidt tørret timian og salt på dem alle.
  • Pensel dem alle med lidt æg i kanten, så de får en pæn kant. 
  • De skal nu bage i 10-12 minutter eller indtil flotte gyldne. 
  • Server dem med lidt feta på toppen. 
  • Velbekomme.

Noter

De er frysevenlige, men frys dem uden feta på toppen.
Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Små butterdejshapsere Med Karameliseret Løg, Feta Og Timian Små butterdejshapsere Med Karameliseret Løg, Feta Og Timian Små butterdejshapsere Med Karameliseret Løg, Feta Og Timian