Rösti med ost smager himmelsk. Knasende sprøde udenpå og bløde og lækre indeni. De her er lavet med ost, som giver en skøn smag.

Der er intet som hjemmelavet rösti, som tilbehør til aftensmaden. Jeg har piftet mine op med ost og det giver en virkelig god smag.

Prøv også kartoffelkroketter med bacon og ost.

Rösti Med Ost
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 6 stemmer

Rösti Med Ost

Lækre sprøde rösti med vesterhavsost.
Ret Rösti
Køkken Schweizisk
Keyword Kartofler, Ost
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 10 stk

Ingredienser

Sådan gør du

  • Riv kartoflerne på den fine side af rivejernet og pres herefter alt den saft ud af de revede kartofler som muligt – evt. i en klæde eller lidt ad gangen i en fin si.
  • Riv osten.
  • Rør æg, ost, salt og peber i den revet kartoffel.
  • Jeg brugte en rund udstikker på 7 cm. På et skærebræt eller bordet kommes noget af kartoffelmikset i den runde udstikker og trykkes ned i, så du får flotte runde rösti cirka 1-1½ cm høje – dette gentages med hele kartoffelmikset.
  • Kom ½ cm olie i en stor pande.
  • Med en tynd spatel flyttes rösti fra skærebrættet og over på panden, når olien er klar – de skal steges, indtil de er gode gyldne og sprøde.
  • Så er de klar til servering.
  • Velbekomme.

Noter

Jeg havde mit komfur på 7 ud af 9, men det kommer an på dit komfur og hvor hårdt det varmer. Det er vigtigt, at de ikke steges for hurtigt gyldne, da mikset indeni også skal nå at blive færdig. 
For bedste rösti, så er det vigtigt at så meget saft som muligt presses ud af kartoflerne – jeg synes et klæde virker bedst. 

Rösti Med Ost

Du kan godt undlades osten i disse rösti, hvis det ikke ønske. Men hvis du gerne vil have ost i, men gerne vil prøve anden ost, så kan jeg anbefale f.eks. gouda, cheddar, havarti, mozzarella eller mindre portion parmesan.

De er bedst serveret med det samme, men de kan også holde sig et par dage på køl og herefter lunes i ovnen.

Det er vigtigt at kartoflerne vrides fri for så meget væske som muligt – det er nemmest i et klæde. Du må IKKE skylle den revet kartoffel, da stivelsen i kartoflerne er vigtigt for gode rösti.

Det er vigtigt med godt med olie i panden for bedste sprøde skorpe på kartoflerne.

Du kan også se mig lave rösti med ost i midten

Rösti Med Ost

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Rösti Med Ost
Rösti Med Ost
Rösti Med Ost
Rösti Med Ost