Rishapsere med tun og chilimayo er super lækre hapsere. De kan nydes som aftensmad, frokost, i madpakken eller som snack eller velkomsthapser. De er også gode som en del af tapasbordet eller sushibordet.

Disse smager så godt – de er også super på et bord sammen med sushi. Jeg er desværre ikke glad for rå fisk, så hvis jeg fik disse serveret i stedet for ville jeg blive så glad.

Jeg bruger chilimayo, fordi det passer så godt til. Men man kan også droppe chilien og evt. tilføje et ekstra fed hvidløg som en aioli eller proppe en masse urter i mayonnaisen, så den bliver grøn og smager af f.eks. persille og/eller purløg.

Personligt er jeg mest til at risene kun får lidt farve på panden, så de er lidt sprøde men risene stadig har den bløde midte. De kan dog sagtens steges mørkere.

Opskrift på rishapsere med tun

Rishapsere Med Tun
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 2 stemmer

Rishapsere Med Tun

Lækre rishapsere med tun. Perfekt snack, forret eller frokost.
Ret Rishapsere
Køkken Fusion
Keyword Ris, Tun
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 24 stk

Ingredienser

Sådan gør du

 • Kog risene efter pakkens anvisning – tips i noter.
 • Imens risene tilberedes, så hakkes forårsløg og rødløg.
 • Chilimayo laves – se evt. video længere nede i indlægget.
 • Rør tun med forårsløg, rødløg, chilimayo, creme fraiche og smag mikset til med salt, peber og citronsaft.
 • Stil tunsalaten på køl og rist sesamfrø på en tør pande, indtil de er gyldne.
 • Når risene er færdige, så fordeles de i 3 portioner og kommes ud i lange pølser på noget film og risene trykkes godt sammen til en fast pølse og tryk også mikset lidt fladt og stram godt ind i film – se gerne video længere nede i indlægget.
 • Er mikset for varmt, så brug evt. et viskestykke rundt om, når de formes.
 • De 3 pølser kommes på køl, indtil risene er afkølet – skal det gå hurtigt, så brug fryseren i stedet for.
 • Pak rispølserne ud og skær ud i 7-8 stykker hver og skær enderne af – se evt. video længere nede.
 • Steg risstykkerne på en pande med lidt olie – vær forsigtig når de vendes. De skal bare have en smule farve.
 • Server risstykkerne med tunmikset ovenpå og ristede sesam.
 • Velbekomme.

Noter

Jeg koger mine ris i riskoger – for at jeg fik den rette konsistens, så kom 5 dl jasminris i riskogeren, 6,75 dl vand samt lidt salt.
Når jeg laver ris i gryde så lader jeg vand (7,5 dl) og lidt salt komme op og koge og så kommer jeg risene (5 dl) i og rører rundt og låg på. Så snart det koger igen, så skruer jeg ned på 1-1½ alt efter hvilket komfur jeg bruger og så tilberedes de i 12 minutter og herefter slukker jeg helt og lader dem trække i yderligere 12 minutter – husk dog at alle komfurer er forskellige, så måske dine skal tilberedes ved lidt anden varme.
Jeg kom lidt persille på serveringen, men mest bare for farvens skyld.

Tips til opskriften

Disse rishapsere med tun kan sagtens nydes dagen efter – opbevar dem på køl i lufttæt beholder.

Rishapsere Med Tun

Rishapsere Med Tun

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.