Paneret fiskefilet med både panko og rasp giver lækre sprøde fiskefileter perfekt til frokostbordet, påskebordet eller julefrokostbordet.

Jeg elsker sprøde paneret fiskefileter stegt i halv smør og halv olie. Smør giver en helt fantastisk smag. Jeg går altid efter de lune fiskefileter, når der er frokostbord. Den sprøde paneret fiskefilet på rugbrød og toppet med hjemmelavet remoulade, så bliver et frokostbord ikke bedre.

Fiskefilet kan serveres med f.eks. rugbrød med smør og remoulade som her, men de er også skønne serveret til kartofler eller i en sandwich.

Prøv min opskrift på hjemmelavet remoulade.

Opskrift på paneret fiskefilet

Paneret Fiskefilet - opskrift på fiskefilet
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 7 stemmer

Paneret Fiskefilet

Intet som en god paneret fiskefilet til rugbrød med hjemmelavet remoulade.
Ret Fiskefilet
Køkken Dansk
Keyword Fisk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 8 stk

Ingredienser

Til servering

Sådan gør du

  • Rør panko, rasp og salt sammen i en skål.
  • Rør evt. også lidt salt i melet i en skål.
  • Pisk æggene let i en skål.
  • Panér nu fileterne en ad gangen i mel, æg og så raspblandingen – sørg for at trykke lidt på fisken i raspblandingen, så mere hænger ved.
  • Når alle er paneret, så skal de blot steges nogle stykker ad gangen i halv smør og halv olie – smør giver smag og olien sørger for at smør kan holde til lidt højere temperature.
  • Når de er gyldne på begge sider, så lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle.
  • Når alle er stegt, så er de klar til servering.
  • Velbekomme.

Noter

De er bedst serveret med det samme.

Tips til opskrift

Jeg bruger halv panko og halv rasp, da det giver ekstra sprøde fiskefileter. Men du kan sagtens nøjes med rasp eller panko.

Jeg steger i halv smør og halv olie, fordi olien giver smør evnen til at klare højere varme og smør giver en fantastisk smag.

Jeg synes, at paneret fiskefilet er bedst serveret med det samme. De kan sagtes holde et par dage på køl, men fisken vil blive overtilberedt, hvis den varmes igen.

Hvad kan man servere fiskefilet til?

Fiskefilet er først og fremmet helt perfekt til en rugbrød med hjemmelavet remoulade – det er min favoritmåde at få paneret fladfisk på.

De er dog også fantastiske til f.eks. kogte kartofler og en lækker sauce. Ellers serveret i en burger eller sandwich med salat og en dressing.

Paneret fiskefilet kan også nydes til en god salat, kartoffelsalat eller pastasalat.

Paneret Fiskefilet
Paneret fiskefilet

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.