Nic nacs kylling smager så godt! Det tager ingen tid at lave og kan nydes alene med en god dip eller som tilbehør til aftensmaden. Jeg elsker nic nacs og de smager så godt på kylling.

Jeg elsker nic nacs kylling! De er super som snacks med en dip til – f.eks. chilimayo. Men de er også virkelig gode i pitabrød, sandwiches, tacos eller tortillas med salat og dressing. Du kan længere nede i indlægget se mig lave dem på video eller du kan se videoen på YouTube her.

Prøv også popcorn kylling.

Nic Nacs Kylling
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 11 stemmer

Nic Nacs Kylling

Hjemmelavet sprød nic nacs kylling – perfekt som snack til dip eller i en sandwich, pitabrød eller tortilla.
Ret Nic Nac Kylling
Køkken Dansk
Keyword Nic Nacs
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær kyllingebrysterne ud i strimler.
  • Blend alle nic nacs til det bliver groft sand i konsistens – se evt. video længere nede i indlægget. Kom dem i en skål.
  • Kom æg i en skål og pisk dem let.
  • Rør mel, salt, lidt peber og løgpulver sammen i en tredje skål.
  • Dyp kyllingestimlerne i mel, så i æg og herefter i nic nacs. Sørg for at trykke godt, så så mange nic nac stykker som muligt hænger fast.
  • Når alle er coated, så skal de friteres.
  • Varm olien til 180 grader i enten en friture, en gryde eller en pande og fritér 1/4 af kyllingestykkerne ad gangen. De skal ikke have ret længe – 2-3 minutter eller, indtil de har fået farve. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og drys lidt salt over.
  • Gentag 3 gange mere, så har du friteret alt kylling.
  • Så er de klar til servering med f.eks. chilimayo til.
  • Velbekomme.

Noter

De er bedst serveret med det samme, så kyllingen er sprød udenpå og saftig indeni. De kan holde sig et par dage på køl, men når de lunes igen enten på panden eller i ovnen, så er der risiko for at kyllingen kan blive overtilberedt og tør.

Nic Nacs Kylling

Steger du dem på panden eller i en gryde, så husk at vende dem under fritering, da varmen fra bunden også tilbereder og giver kyllingen mere farve – brug du en frituregryde med kurv skal de ikke vendes undervejs.

Det er vigtigt ikke at fritere for meget kylling sammen ad gangen, da olien så falder for meget i temperatur.

De er bedst serveret med det samme, så kyllingen er sprød udenpå og saftig indeni. De kan holde sig et par dage på køl, men når de lunes igen enten på panden eller i ovnen, så er der risiko for at kyllingen kan blive overtilberedt og tør. De kan dog også fint nydes kolde i madpakken dagen efter til f.eks. salat eller i pitabrød eller noget helt tredje.

Det er købt chilimayo på billedet – hurra for nemme løsninger en gang imellem! Men jeg har i opskriften linket til en hjemmelavet udgave, som smager himmelsk.

Sådan laver jeg kylling med nic nacs

Nic Nacs Kylling

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.

Nic Nacs Kylling
Nic Nacs Kylling
Nic Nacs Kylling