Mynteis med et twist af citron. En anderledes mynteis med frisk mynte, basilikum og citron. En frisk gelato, som egner sig både alene men også som tilbehør til kage, frugt eller en belgisk vaffel.

Jeg har aldrig rigtig brudt mig om mynteis – altså den man kan købe i supermarkedet med chokoladestykker i. Den har en meget kraftig pebermyntesmag.

I MasterChef Jul havde Jesper Vollmer taget en masse mynte med til den hemmelige boks. Her fik jeg virkelig øjnene op for de forskellige sorter af mynte. Jeg har arbejdet meget med basilikum i is, og i kassen var der en basilikummynte, så jeg tog en chance og besluttede at lave mynteis med frisk mynteplanter i MasterChef Jul.

Basilikummynte er en meget mild mynteplante med et tydeligt strejf af basilikum, så for at få mere myntesmag i isen, så brugte jeg 3 forskellige mynteplanter og sammen med citron, så blev det bare så lækkert.

Her deler jeg min opskrift på min mynteis fra MasterChef, men uden at du skal på en planteskole for at finde specielle mynteplanter (men kan du skaffe basilikummynte, så brug endelig det (samme mængde friske urter, som i opskriften).

Tips til mynteis

Bruger du ren mynte, som du køber i supermarkedet, og dropper citronen, så vil du nærme dig den mynteis, som man kan købe, da myntesmagen så vil være meget kraftig. I min opskrift her anvender jeg en halv basilikumplante og en halv mynteplante.

Citronen er vigtigt for at balancere smagen i isen.

Giv dig god tid til at legere isen i en gryde. Isen skal varmes langsomt op.

Mynteis

Hvad er gelato?

Det er egentlig en gelato, som jeg laver her. En gelato er lavet på mest mælk og knap så meget fløde. Det giver en lettere og mere frisk is.

Mynteis

Denne mynteis er fantastisk alene, men den egner sig også godt som is til f.eks. kage eller i en isvaffel eller på en belgisk vaffel.

Mynteis

Du kan sagtens tilføje f.eks. hakket chokolade i isen.

Mynteis
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 4 stemmer

Mynteis – Julia’s MasterChef Jul Opskrift

Lækker mynteis med et twist af citron – fremgangsmåden er uden thermomixer.
Ret Dessert
Køkken Dansk, Italiensk
Keyword Mynte
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Kom æggeblommer, sukker, basilikum, mynte, revet citronskal og citronsaft i en foodprocesor.
  • Kør, indtil urterne gør massen flot lysegrøn og du har en lækker æggesnaps. Her kan du smage mixet til og regulere på smagen. Mere citronskal, mere basilium eller mere mynte, hvis der er behov for det.
  • Hæld massen i en gryde.
  • Kom nu mælk og fløde i.
  • Varm ismassen langsomt op til 82 grader, så ismassen bliver legeret.
  • Si ismassen og kom ismassen i en bøtte og stil den i køleskabet i 4 timer, så den kan køle helt.
  • Nu skal isen bare på ismaskine og køre, indtil du har en lækker is.
  • Kom isen i en form, og frys ned i en time eller to, indtil isen har sat sig.
  • Så er den klar til servering.
  • Velbekomme.

Noter

Husk at citron nemt kan gøre at ismassen skiller, derfor skal du ikke komme mere end 1 spsk citronsaft i.

Legering af iscreme

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Mynteis
Mynteis
Mynteis