Luksus daimislagkage er en islagkage, som vil hitte hos de fleste. Det er en af mine nye favoritter! Men nøddebund i 3 lag, en cremet is med masser af daimstykker og så en cremet mælkechokolade ganache på toppen med daimknas.

Luksus daimislagkage er faktisk rigtig nem at lave også smager den helt fantastisk! Den kan laves med en ismasse på kondenseret mælk eller på en æggesnaps og det gør at den ikke skal røres i undervej på frys – isen bliver stadig så cremet og god.

Prøv også opskrift på min klassiske daimislagkage. eller daim cheesecake

Luksus daimislagkage
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 1 stemme

Luksus daimislagkage

Opskrift på lækker daimislagkage. 22 cm springform bruges til opskriften. Opskrifter giver 10-12 stykker. Indeholder reklame for Nemlig.
Ret Islagkage
Køkken Dansk
Keyword daim, Islagkage
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 25 minutter
Frysetid 8 timer
Antal 10 personer

Ingredienser

Bund

  • 175 g mandler
  • 6 æggehvider
  • 225 g sukker
  • 1 spsk vaniljeekstrakt eller kornene fra 1 vaniljestang
  • olie- eller smørspray hvis olie, så skal den være smagsneutral

Is

Ganache

Handl hele opskriften hos Nemlig – alle varerne lægges i kurven og så kan der nemt handles ind.

    Læg i kurv på Nemlig

      Sådan gør du

      • Tænd ovnen på 150 varmluft og gør 3 bageplader klar med bagepapiret. Tegn gerne omridset af din springform på bagepapiret og vend den tegnede side nedad, så intet smitter af på dejen.
      • Kør mandlerne til en mandelmel på minihakkeren.
      • Pisk æggehvider stive og kom sukkeret i lidt ad gangen og pisk godt.
      • Når det er en fast marengs, så røres vanilje i og mandelmelet vendes i.
      • Spray bagepladerne med oliespray.
      • Fordel mikset på de 3 bageplader og smør det ud til 2-3 cm udover det tegnede omrids – ikke mere end det, da de så bliver for tynde.
      • Bag bundene i ovnen – alle 3 plader på én gang i cirka 25 minutter. Lad dem køle på bagepladerne.
      • Hak daimen – 150 g skal i isen, 50 g til toppen som blandes i ganachen, 50 som drys til top og de sidste 30 g hakkes/skæres i grove stykker som ekstra pynt.
      • Pisk fløden letstift til ismassen og pisk så vanilje, æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps og pisk i fløden*. Pisk ismassen, indtil den er tyk nok til at kunne holde på daimstykkerne.
      • Vend 150 g hakket daim i ismassen.
      • Tag din springform (uden bunden) og læg forsigtigt ovenpå en bund og tag en kniv og skær bunden ud langs indersiden af springformen. Gentag med de andre bunde.
      • Med 1-2 spatler, paletter eller andet, så flyttes en bund ned i springformen (nu med bund sat på) – det kan være den skal trykkes forsigtigt på plads. Kom kageplast i formen og fordel halvdelen af ismikset ovenpå bunden.
      • Flyt den næste bund ovenpå og så det sidste ismasse og til sidst den sidste bund.
      • I en lille gryde kommes chokolade og fløde i og lunes ved lav varme under omrøring. Så snart chokoladen er smeltet, så tages gryden af varmen – mikset må kun være let lunt.
      • Vend 50 g hakket daim i og fordel mikset på toppen af islagkagen.
      • Drys med hakket daim og pynt med store stykker daim. Stil islagkagen på frys i mindst 8 timer og så er den klar.
      • Velbekomme.

      Noter

      *I stedet for æggesnaps, så kan du også bruge 1 dåse kondenseret mælk – så æggeblommer og sukker skiftes ud med 1 dåse. 

      Tips til opskrift på daimislagkage

      Vil du ikke bruge æggeblommer og sukker til en æggesnaps i isen, så kan du også købe en dåse kondenseret mælk og piske i – i stedet for æggesnapsen. Den bliver også cremet og lækker med kondenseret mælk – jeg laver lige så meget is med kondenseret mælk som is med æggesnaps.

      Daimislagkagen kan holde 2-3 måneder på frys – men pak den gerne ind i f.eks. husholdningsfilm eller en frysepose, så den ikke tager smag af anden fra fryseren.

      Du kan sagtens pynte den efter årstiderne – f.eks. til påske kan den pyntes med chokoladeæg, til jul kan den pyntes med f.eks skåret konfekt eller knuste snebolde, til sommerfesten kan den pyntes eller serveres med jordbær osv.

      Luksus daimislagkage

      Jeg er også at finde på de sociale medier:

      Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

      Min Instagram

      Jeg er desuden også at finde på Pinterest.

      Relaterede Indlæg

      Oreo Islagkage

      Oreo Islagkage

      Oreo islagkage uden ismaskine med hjemmelavet chokoladesauce. En skøn og nem dessert for hele familien. Den tager ikke lang tid at bikse sammen. Oreo islagkage er som alle andre islagkager altid et hit til dessert. Islagkagen kan nemt pyntes med friske bær, hvis den…

      Baileys Islagkage

      Baileys Islagkage

      Baileys islagkage uden ismaskine smager himmelsk. Den er perfekt til gæster, nytårsaften, fødselsdage og meget mere. Den er lavet med nøddebund med mørk chokolade. Islagkage med baileys er en af mine nye favorit islagkager. Den er nem at lave, fordi den ingen…

      Risalamande Islagkage

      Risalamande Islagkage

      Risalamande islagkage med is lavet på risalamande og en lækker mandelbund med chokolade. Risalamande Islagkage Lækker islagekage med hjemmelavet risalamande-is, kirsebærsauce og mandelbund. 2 portioner risalamandeismasse (hjemmelavet)2 dl kirsebærsauce (med…