Lækre muffins med smag fra både hvidløgsbrød og pizza! Dejen er lækker blød og sprød udenpå, fordi den er dyppet i hvidløgssmør med parmesan. De smager så fantastisk og er lækker i madpakken, til picnic, lange køreture… ja generelt en god snack på farten! Dejen holder sig lækker blød og ikke tør.

De her muffins er så åndssvagt lækre! De smager så godt! Dejen er igen min favorit dej, som jeg bruger til rigtig mange opskrifter! De er fryseegnet og de er stadig lækre, når de bliver taget op. De holder sig lækre i madpakken! De behøver ikke at blive lunet i ovnen, men kan blot tages med direkte fra fryseren og så er de tøet op og lækre til frokost 🙂

På bloggen har jeg opskrifter med den samme dej, hvor jeg laver: Lækkert madbrød, Big mac burger i fad, Nemme pizzaboller, Hvidløgsbrøds muffins, Nutellabrød, Chokoladeboller og meget mere 🙂

18-24 muffins
Du skal bruge:
Ca. 1250 ml mel (12,5 dl) eller cirka 750 gram mel.
350 ml danskvand (stuetemperatur)
50 gram gær
3 æg
100 ml smeltet smør (100 gram)
60 ml sukker (4 spsk)
1½ tsk salt

250 gram revet cheddar til dejen

Pizzasauce
Skinkestrimler
Pepperoni
Revet mozzarella

Til at dyppe bollerne i:

200 gram smeltet smør (lad det ikke blive for varmt)
50 gram revet parmesan
1 bundt hakket persille
3 fed knust hvidløg


Sådan laves de:

Vil du hellere se mig lave de lækre muffins på video, som viser alt trin for trin?

Så kan du finde videoen på min danske youtube kanal lige HER

Kom gær i en skål i mindre stykker og hæld danskvandet i. Lad det hele stå i 5 minutter.

Kom nu salt, sukker, æg og smør i og rør det godt sammen.

Kom alt melet i og det revet cheddar.

Rør nu dejen (jeg bruger en røremaskine), indtil den er klisteret og lækker (se evt min video for konsistens).

Dæk skålen til og stil dejen til side for at hæve i en times tid.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Ælt dejen med lidt mel og rul den herefter ud (se evt min video).

Skær dejen ud i 18-24 firkanter – alt efter hvor store du ønsker dine muffins. Jeg lavede 18 og mine blev pænt store :-).

Kom nu lidt pizzasauce/tomatsauce i midten af dem alle sammen.

Så skinke på halvdelen og 2-3 skiver pepperoni på den anden halvdel.

Kom lidt mozzarella ovenpå.

Luk dem alle sammen ved at samle hjørnene, så de ligner pæne runde boller, når de vendes rundt.

Bland parmesan, smør, hvidløg og persille i en dyb tallerken og dyb bollerne i det en ad gangen og placer dem i muffinform med plads til 12 (der er derfor nok til 2 forme, hvis du laver 24 muffins).  Hænger ost, persille og hvidløg ikke ved, så brug en ske til sidst til at komme noget af fyldet ovenpå (se evt min video). Gør dette ved alle muffins.

Bag dem i ovnen i cirka 16-20 minutter (20 minutter hvis du laver 18 stks) eller indtil de er godt gyldne.

De kan nu nydes lune eller fryses ned til senere.

Velbekomme 🙂

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følge mig derinde 🙂