Hindbærdrømme er lækre ishapsere med hjemmelavet hindbærsirup, en skøn vaniljeis uden ismaskine og mørk chokolade. En lækker sommerdessert.

Jeg elsker at kunne gå i fryseren og finde små ishaspere, hvis man lige trænger til noget lækkert. Det her er min bedste opskrift på hindbærdrømme. Prøv også ishapsere med lakrids.

Hindbærdrømme
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 2 stemmer

Hindbærdrømme

Lækre små ishapsere med hindbær, vaniljeis og mørk chokolade.
Ret Ishapsere
Køkken Dansk
Keyword Hindbær, Vaniljeis
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Frysetid 6 timer 15 minutter
Samlet tid 7 timer
Antal 11 stk

Ingredienser

Sådan gør du

 • Kom hindbær, sukker, vand og citronsaft i en gryde og kog det i cirka 5 minutter eller, indtil saften i bunden begynder at tykne lidt.
 • Pres så meget du kan igennem en si – det der er tilbage i sien skal ikke bruges.
 • Kom siruppen i en sprøjtepose og på køl – den tykner, når den bliver koldere – se noter.
 • Siruppen skal være helt kold før den bruges.
 • Smelt chokoladen forsigtigt i mikroovnen 10 sekunder ad gangen – rør og gentag, indtil chokoladen er smeltet.
 • Kom chokoladen i en silikoneform – jeg bruger en silikoneform med plads til 11 og hvert hul er 5×3 cm. Men du kan bruge lige den silikoneform du ønsker.
 • Sørg for der er chokolade helt op ad kanterne og ryst det resterende chokolade ud på noget bagepapir.
 • Skrab formen for chokolade, når den vendes om igen.
 • Kom den overskydede chokolade tilbage i chokoladeskålen – det kan smeltes i mikroovnen forsigtigt igen, når det skal bruges til at lukke ishapserne.
 • Stil formen på frys i 15 minutter.
 • Pisk fløde stift og fold herefter den kondenseret mælk og vanilje i.
 • Kom 1-2 tsk hindbærsirup i hver chokolade og herefter ismassen med nok plads til at lukke med chokolade senere – er der ismasse tilbage kan den fryses i en form.
 • Frys formen i 2 timer.
 • Når ishapserne har fået et par timer på frys, så lukkes de med mere chokolade og så skal de på frys igen i yderligere 4 timer.
 • Så er de klar til servering.
 • Velbekomme.

Noter

Synes du ikke siruppen er tyk nok, så kan du koge den lidt ekstra – også selvom den er kølet ned. Er den for tyk kan du fortynde den med en smule vand.
Jeg fortynder ikke mørk chokolade med kakaosmør, da jeg synes mørk chokolade bliver tynd nok i selv. Men bruger du anden chokolade, så vil kakaosmør være en god idé.

Hindbærdrømme

Synes du ikke siruppen er tyk nok, så kan du koge den lidt ekstra – også selvom den er kølet ned. Er den for tyk kan du fortynde den med en smule vand.

Jeg fortynder ikke mørk chokolade med kakaosmør, da jeg synes mørk chokolade bliver tynd nok i selv.

De kan holde sig et par måneder på frys, så de er nemme at forberede lang tid i forvejen

Der kan sagtens bruges anden slags chokolade end mørk.

Min form har plads til 11 ishapsere – 5 cm bredde og 3 cm høje. Du kan dog bruge lige den silikoneform, som du har. Dog vil det nok ændre på mængden af ishapsere der fåes, men fremgangsmåden er den samme.

Jeg laver den helt simple opskrift på is med fløde og kondenseret mælk. Ønsker du parfait i stedet for (som heller ikke kræver ismaskine), så kan du bruge denne opskrift.

Det smarte ved denne hjemmelavet is er, at den ikke skal i ismaskine og den skal heller ikke røres i konstant for ikke at krystalisere. Du får derfor en lækker cremet is uden ret meget arbejde.

Hvilken silikoneform kan jeg bruge?

Hindbærdrømme

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Hindbærdrømme
Hindbærdrømme