Pistacieis uden ismaskine smager himmelsk og kan spises året rundt! Denne is med pistacie består af en parfait, som er is lavet med fløde og en æggesnaps. Isen skal ikke røres i undervejs i fryseren og den bliver så cremet.

Hvis du ikke vil serveres isen som kugler, men hellere i skiver, så kom film i den beholder, som isen kommes i. Så kan isen nemt vendes ud af bøtten, når isen skal serveres på et skærebræt.

Prøv også is med rutebiler, daimis eller is med banankage

Pistacieis uden ismaskine
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 1 stemme

Pistacieis

Lækker opskrift på pistacieis uden ismaskine.
Ret Pistacieis
Køkken Dansk, Fusion
Keyword Is, Pistacie
Forb. tid 10 minutter
Frysetid 8 timer
Samlet tid 8 timer 10 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

 • 500 ml fløde
 • 120 g sukker
 • 6 pasteuriserede æggeblommer
 • 2 dl pistaciesmør så lige som peanutbutter – det skal være lavet af ristede (men IKKE saltede) pistacienødder. Jeg købte mit på KoRo – bare klik på ordet pistaciesmør – det er ikke reklame
 • chokoladesauce hjemmelavet eller købt
 • 1 lille håndfuld pistacienødder valgfrit – disse må gerne være saltet, hvis man vil give dessert et lille kick.

Sådan gør du

 • Pisk fløde letstift.
 • Pisk sukker, æggeblommer og pistaciesmør sammen til en æggesnaps.
 • Pisk fløden i æggesnapsen, indtil du har en cremet is.
 • Kom lidt af isen i en frysevenlig beholder og kom et par spsk chokoladesauce over, så mere is og mere chokoladesauce og dette gentages, indtil alt isen er brugt.
 • Frys isen i 8 timer, eller indtil isen har sat sig helt. Så er den klar til servering.
 • Servér evt. isen med ekstra chokoladesauce og hakkede pistacienødder.
 • Velbekomme.

Noter

Pistaciesmør kan også sagtens laves selv. Det er vigtigt at det er er enten rå eller ristede pistacienødder UDEN salt. Er de rå – så rist dem selv i ovnen. De skal så efterfølgende blendes til en pistaciesmør/creme – husk at lade din minihakker holde lidt pauser, så den ikke bliver for varm. 

Tips til opskrift på pistacieis

Pistaciesmør kan også sagtens laves selv. Det er vigtigt at det er er enten rå eller ristede pistacienødder UDEN salt. Er de rå – så rist dem selv i ovnen. De skal så efterfølgende blendes til en pistaciesmør/creme – husk at lade din minihakker holde lidt pauser, så den ikke bliver for varm. 

Isen her laves uden ismaskine og fordi det er en parfait, så skal der ikke røres i isen undervejs i fryseren. Den bliver så cremet og god. Jeg laver altid hjemmelavet chokoladesauce, men en købt kan også bruges.

Pistacieis uden ismaskine

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.

Relaterede Indlæg

Luksus daimislagkage

Luksus daimislagkage

Luksus daimislagkage er en islagkage, som vil hitte hos de fleste. Det er en af mine nye favoritter! Men nøddebund i 3 lag, en cremet is med masser af daimstykker og så en cremet mælkechokolade ganache på toppen med daimknas. Luksus daimislagkage er faktisk rigtig nem…

Baileys mælkesnitte isbar

Baileys mælkesnitte isbar

Baileys mælkesnitte isbar er en skøn dessert og denne opskrift giver 10 stks! Ærligt, så forsvandt de virkelig hurtig hjemme hos os – for hold nu op de er gode! Prøv også nemme ishapsere uden ismaskine. Opskrift på baileys mælkesnitte isbar Baileys mælkesnitte isbar…

Mælkesnitte isbar

Mælkesnitte isbar

Mælkesnitte isbar med hjemmelavet is i mellem – uden ismaskine. Disse isbarer smager så godt og kan nydes af hele familien. De tager ingen tid at lave! Prøv også nemme ishapsere med daim Opskrift på mælkesnitte isbar Mælkesnitte isbar Lækre og nemme isbarer med…