Hasselnøddeis er fantastisk og så cremet! De ristede hasselnødder giver isen en skøn konsistens og smag. Isen kan serveres til kage, frugt eller nydes med et shot espresso.

Prøv også min hjemmelavede vaniljegelato.

Selvom det er en gelato med kun 1 del fløde til 2 dele mælk, så gør fedtet i nødderne isen så cremet, at den smager af en fuldfed flødeis. Den er derfor super med friske bær til.

Hasselnøddeis - Hjemmelavet Gelato
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 3 stemmer

Hasselnøddeis – Hjemmelavet Gelato

Lækker hasselnøddeis, som gæsterne vil elske. Nydes isen alene er der til 4 personer, men serveres den til f.eks. friske bær og kage eller sammen med andre is, så er der til 6-8 personer.
Ret Is
Køkken Italiensk
Keyword Hasselnødder
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 4 personer

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft og rist nødderne i 10-12 minutter eller, indtil de er gyldne.
  • Kom alle nødderne i et rent viskestykke og gnub nu skallen af.
  • Kom alle de afskallede hasselnødder op i en foodprocessor sammen med sukker og æggeblommer og kør, indtil du har en cremet æggesnaps – isen vil blive siet til sidst, så vær ikke bekymret for lidt klumper af hasselnødder.
  • Kom nu massen i en gryde sammen med fløde og sødmælk og varm ismassen langsomt op under konstant omrøring – brug gerne et kvarter på det, så du er sikker på isen legeres ordentligt.
  • Ismassen skal nå 82 grader for at legere og tag herefter gryden af varmen.
  • Du kan nu vælge at komme ismassen i foodprocessor eller blender for at få det sidste smag ud af hasselnødderne.
  • Nu skal ismassen blot sies og kommes på køl i 4 timer.
  • Kør nu den afkølede ismasse på ismaskine, indtil du får en fast softice.
  • Kom isen på frys i et par timer så den kan sætte sig helt og så er den klar til servering.
  • Velbekomme.

Noter

Fordi der er så meget fedt i nødderne, så kan isen godt blive en smule hård, så den skal lige stå 10-15 minutter på bordet før den serveres.

Tips til hasselnøddeis

Det er vigtigt at hasselnødderne ristes i enten ovn eller pande og afskalles før de bruges til isen for at få den bedste smag.

Du kan sagtens tilføje f.eks. 50 gram chokolade til ismassen eller smage isen til med noget instant kaffe, hvis du ønsker at give isen lidt chokolade eller kaffesmag.

Da nødderne indeholder meget fedt, så vil isen blive lidt hård i fryseren. Den har derfor godt af at stå i køleskabet i 30 minutter eller 10-15 minutter på køkkenbordet før servering.

Legering af iscreme

Hasselnøddeis - Hjemmelavet Gelato

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Hasselnøddeis - Hjemmelavet Gelato
Hasselnøddeis - Hjemmelavet Gelato
Hasselnøddeis - Hjemmelavet Gelato
Hasselnøddeis - Hjemmelavet Gelato