Focaccia croutoner er perfekt til tapas eller som en del af en snack eller forret. Jeg laver croutonerne store, så de er perfekte til dips, pestoer og lækker charcuteri. Da de er store, så er det kun udenpå de er sprøde. Indeni er de stadig lækre og svampede, så de passer netop perfekt, som brød til tapas.

Jeg laver dem helt klassisk, drysser dem med flagesalt. Men ønskes de med anden smag, så kan de enten laves med focaccia med anden smag eller steges med f.eks. hvidløg og/eller urter på panden. Husk dog også at det som der serveres til brødene skal kunne smages.

Jeg bruger hjemmelavet focaccia og så serverede jeg med min hjemmelavede bearnaisedressing til.

Opskrift på focaccia croutoner

Focaccia croutoner
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 1 stemme

Focaccia croutoner

Lækre hjemmelavede focaccia croutoner – perfekt til tapas.
Ret Focaccia croutoner
Køkken Fusion
Keyword Croutoner, Focaccia
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

  • 1 hjemmelavet focacciabrød købt kan selvfølgelig også bruges – klik på hjemmelavet focaccia for at komme til min opskrift
  • 50 g smør
  • 4 spsk olie raps eller solsikke
  • flagesalt

Sådan gør du

  • Skær brødet ud i store croutoner – store så de kan bruges til at dyppe i dips eller spises med lidt charcuteri.
  • Brødene skal steges af to omgange ellers fylder de for meget.
  • Kom halvdelen af smøret og olie på en pande og steg halvdelen af croutonerne, indtil de er gyldne og sprøde hele vejen rundt. Når de er stegt, så drysses de med lidt flagesalt.
  • Steg de sidste med det sidste smør og olie og så er de klar til servering. Velbekomme.

Noter

De kan steges i forvejen og gemmes i en lufttæt beholder efter de er kølet ned. Når de så skal bruges, så lunes de i ovnen ved 180 varmluft, indtil de er sprøde igen.

Tips til opskriften

De kan steges i forvejen og gemmes i en lufttæt beholder efter de er kølet ned. Når de så skal bruges, så lunes de i ovnen ved 180 varmluft, indtil de er sprøde igen.

Focaccia croutoner

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.

Relaterede indlæg

Friterede pickles

Friterede pickles

Friterede pickles eller friterede syltede agurker smager himmelsk! Jeg har egentlig aldrig helt brudt mig om at spise syltede agurker “rent” altså uden noget. Men i burgere, dressinger, på hotdogs og meget andet synes jeg, at agurkesalat smager så godt. Jeg prøvede…

Salamiruller

Salamiruller

Salamiruller smager bare så godt! De er perfekte til tapasbordet, frokostbordet eller som forret. Hvis rullerne med salami serveres som forret, så servér dem sammen med lidt salat, godt brød og lidt smør. Skal de på frokostbordet så er de godt egnet som pålæg på en…

Nemme mini pizzaer

Nemme mini pizzaer

Nemme mini pizzaer, som kan fyldes med lige det du allerbedst kan lide! Her har jeg lavet nogle favoritter som kartoffelpizza og pepperonipizza. Begge dele er pizzafyld, som vi virkelig elsker! Mini pizza er perfekt til både snack, buffetbordet, madpakken og…