Cremet Oreois – Den Bedste Hjemmelavet Oreois

Cremet Oreois – Den Bedste Hjemmelavet Oreois
Lækker opskrift på en nem og cremet oreois. Det er den bedste oreois, som jeg har smagt! Jeg har taget udgangspunkt i min opskrift på den lækreste vaniljeis , droppet vanilje og tilføjer knuste oreos til sidst. Det er så godt! Jeg elsker oreos og jeg elsker is og jeg elsker virkelig oreois. Jeg har mange favoritis, men oreois er i bland mine store favoritter. Oreoisen er lækker alene, den er god til vafler (f.eks. hjemmelavede belgiske vafler, mums!), den er lækker til en brownie eller til en skål jordbær. Oreoisen kan også bruges på toppen af en nøddebund (f.eks. denne bund fra min daimislagkage). Så skal du lave dobbelt portion og kommer isen på bunden af to omgang. Det vil give en fantastisk islagkage til gæsterne!
Tips til denne oreois
Det er vigtigt at oreo kiksene knusts i både mindre og større stykker, selv smuldret fra skærebrættet skal også med i isen. De helt små stykker farver isen (så det ligner en oreois) og de er med til at give isen endnu mere oreosmag end hvis du blot kommer grove stykker oreo i isen. Du kan servere isen direkte fra ismaskinen, hvis den er rørt til en fast og kun lidt blød is eller anbefaler jeg at fryse den i en beholder i 1-2 timer efter den har været i ismaskinen, før den serveres. Cremet Oreois - Den Bedste Hjemmelavet Oreois Cremet Oreois - Den Bedste Hjemmelavet Oreois Cremet Oreois - Den Bedste Hjemmelavet Oreois
Cremet Oreois - Den Bedste Hjemmelavet Oreois
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 2 stemmer

Cremet Oreois - Den Bedste Hjemmelavet Oreois

Virkelig lækker oreois, som kræver ismaskine. Den er så cremet og god. 
Ret Dessert, Is
Keyword Is, Oreo
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 4 personer

Sådan gør du

 • Pisk æggeblommer og sukker sammen til en æggesnaps. Rør så fløde og sødmælk i.
 • Massen skal nu i en gryde og varmes langsomt under omrøring til 82 grader. Den må ikke blive varmere end 82 grader, så vil isen begynde at smage af æg. 
 • Den varme masse hældes nu i en beholder og stilles i køleskabet i 4 timer.
 • Når massen er helt kold, så hældes den på ismaskine og skal køre i 20-40 minutter alt efter hvilken maskine du bruger.
 • Hak oreos i mindre stykker eller kom dem i en pose og knus dem.
 • Når isen er ved at være 5 minutter fra at være færdig, så kommes oreos i.
 • Når isen er færdig, så skal den blot i en lufttætbeholder og fryses i et par timer, indtil den er mere fast og så er den klar til servering.
 • Velbekomme. 

Noter

Har du en Thermomixer, så kan du blot hælde æggeblommer, sukker, mælk og fløde i den på én gang og sætte den på 10-12 minutter, 80 grader og hastighed 3.

Legering af iscreme

Jeg er også at finde på de sociale medier: Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde. Min Instagram Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart! Cremet Oreois - Den Bedste Hjemmelavet Oreois Cremet Oreois - Den Bedste Hjemmelavet Oreois Cremet Oreois - Den Bedste Hjemmelavet Oreois


8 thoughts on “Cremet Oreois – Den Bedste Hjemmelavet Oreois”

  • Jo vi legede med stabilisatorer, men det er ikke noget jeg kommer til at anvende på bloggen. Det er til isudvikling til en mulig kommende isbutik 🙂

 • Hej Julia,
  lækker is! Jeg lavede min anden portion på 2 uger i går. Og jeg frygter allerede øjeblikket hvor jeg har spist det hele. Hvilket nok allerede bliver i weekenden. Super dejlig konsistens! En af de bedst opskrifter jeg har prøvet. Der går ikke lang tid fra den er taget ud af fryseren til den er til at stikke en ske i og få op i en skål og den smelter ikke for hurtigt, mens man spiser. Jeg har lavet din dumle is fra din e-bog også, men efter denne opskrift. Altså basis herfra oreo isen og så tilsat lidt dumle. Regner med at prøve mig frem med dine andre opskrifter også ved hjælp af lidt matematik. Som jeg faktisk er ret dårlig til 😉
  Og nu overvejer jeg så også at købe en ny ismaskine. Min kære Wilfa er godt nok kun knap 4 år gammel, men uuuh hvor den Musso frister efter at jeg har set dine insta stories.
  Mon du kan svare på et par spørgsmål i den forbindelse? Grunden til at jeg udskiftede den ismaskine jeg havde før Wilfa, var at jeg var træt af den faste og lille skål. To problemer som jeg så vender tilbage til, hvis jeg køber en Musso. Men, jeg kan se på youtube videoer at det er ret nemt at få is op derfra og også nemt at vaske den. Til gengæld er der også nogle der siger at man lige skal vente lidt med at vaske den, fordi den stadig er kold og vandet så kan fryse. Hvad gør du hvis du skal lave flere portioner i træk? Altså, hvis det er den samme is gør det vel ikke noget, men forskellige smag?
  Med Wilfaen er jeg træt af at der altid samler sig noget is i bunden som, jeg ved ikke hvordan jeg skal forklare det, er frosset hurtigere end resten? På youtube videoer ser det ud til at Mussoen ikke gør det. Al isen er ens. Er der noget du kan bekræfte?
  Hvor meget iscreme kan den klare? Ville de af dine opskrifter på 1 – 1.1 liter kunne være der? Jeg har set et sted at der står max 750 ml – andre stedet 1 liter.

  • Hej! Hvor dejligt med isen! Jeg anbefaler bestemt også at bruge min nye oreois (eller vaniljeisen) som basisopskrift og bruge mængderne fra isbogen (mht sukker og så det andet du tilføjer) så kan det ikke gå helt galt. Jeg ved at alle wilfaer har det problem med is i bunden helt vildt træls, da det ikke er is der gavner konsistensen. I mussoen er alt isen samme konsistens og der er ikke noger der sætter sig 🙂 Jeg elsker den maskine! Hvis jeg laver 2x vaniljeis så vasker jeg den ikke i mellem. Det er dog intet problem at vaske den og så lave en ny portion af anden is ret hurtigt efter. “Skålen” er 1,5 liter, så jeg vil mene der er plads til op til 1 liter. Der er i hvert fald fin plads i maskinen til mine basisopskrifter, men dobbelt portion fylder for meget. Håber det hjalp 😀

   • Hej igen, tusind tak for hurtigt og godt svar. Det hjalp, så er det jo lige før jeg er nødt til (åh pokkers 😉 ) at bestille Musso’en.

    Mht. til basisopskrift og sukker. Der er jeg lidt mere i tvivl om hvad du mener.
    F.eks. to af mine yndlingsis er dulce de leche og jordbær is.
    Ved dulce de leche isen (og f.eks. mælkechokolade isen) er der mindre sukker til mere fløde og sødmælk.
    og jordbær isen har en helt anden “fordeling” af fløde og mælk, så den er svær. Det gør nu ikke så meget, det fleste kan jeg prøve mig frem og jordbærisen plejer jeg at købe fordi jeg synes det er svært at ramme min yndlingsjordbæris.
    ps. Glemte at sige at det jeg også synes er helt fantastisk ved din opskrift her er at jeg ikke først skal varme fløde og mælk inden det blandes med æggeblandingen. At man sparer det trin og stadig får helt fantastisk is.

    • Haha held og lykke med maskinen! Det er primært ment, hvis du skal lave f.eks. dulme is hvor karamellem skal smeltes, eller chokoladeis hvor der er mindre sukker fordi chokolade er sødt, men mængde af mælk og fløde gælder stadig 🙂 Frugtisene er lidt svære at bytte over fordi mængden af mælk og fløde også ændre sig. MEN jeg kan virkelig anbefale min vaniljeis fra bloggen sammen med frugtsirupperne fra en af de sidste side. Så lækkert at swirle i isen.

     • Jaaa for søren! Det er en god idé. Det vil jeg prøve.
      Og det giver god mening mht. til chokoloade og sukker.
      Takker mange gange for svar. Pøj pøj i semifinalen 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *