Tun pastasalat med chili er perfekt i madpakken, med på tur, som måltidssalat til en nem frokost eller aftensmad, men den er bestemt også god som tilbehør til grillmaden – selvom der er tun i, så passer salaten virkelig godt til grillet kød – lidt surf ´n turf?

Jeg elsker pastasalat i alle afskygninger – og denne version med tun og chili er så god! Husk gerne at smage på de chilier, som bruges. Så kan du nemmere finde ud af om du kun skal bruge 1, 2 eller 3 hvis den ønskes ekstra stærk. Jeg bruger 2 og det giver et lille spark, som passer til de fleste.

Prøv også denne lækre tun pastasalat

Opskrift på Tun Pastasalat Med Chili

Chili Tun Pastasalat
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 2 stemmer

Chili Tun Pastasalat

Skøn chili tun pastasalat, som er skøn som måltidssalat eller som tilbehør.
Ret Pastasalat
Køkken Dansk
Keyword Pastasalat, Tun
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter pakkens anvisning og skyl herefter pastaen under koldt vand, så den bliver helt kold og lad den dryppe af.
  • Imens laves chilimayo og peberfrugt og rødløg skæres i tern.
  • Sukkerærter skæres i 2-3 stykker hver.
  • Rist sesamfrø gyldne på en tør pande.
  • Rør tun, peberfrugt, rødløg, sukkerærter, majs, chilimayo og creme fraiche sammen og smag godt til med salt, peber og citronsaft.
  • Rør pastaen i.
  • Servér pastasalaten på bund af salatblade og top med de ristede sesamfrø.
  • Velbekomme.

Noter

Pastasalaten kan fint holde 2-3 dage på køl i lufttæt beholder.

Tips til opskriften

Pastasalaten kan fint holde 2-3 dage på køl i lufttæt beholder.

Hvad kan jeg komme i en tun pastasalat med chili?

For ekstra farve og smag kan du tilføje forskellige grøntsager som cherrytomater, agurker (faktisk også syltede agurker, det smager himmelsk!), hakkede oliven, fint snittet kål eller gulerødder.

Tun og ost går faktisk rigtig godt hånd i hånd, så i denne tun pastasalat med chili kan jeg anfale er kommer f.eks. feta i eller flager af parmesan eller små tern af modnet cheddar.

Hvis du ønsker ekstra fylde i pastasalaten udover tunen, så kan du tilføje kogte æg, avocado eller ristede pinjekerner eller solsikkekerner.

Chili Tun Pastasalat

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest