Butterdejsstang med kylling er sprød og lækker og kan nydes både varm og kold. Den er super i madpakken, aftensmad, forret, frokost og andet med en skøn salat til.

Butterdej med fyld af kylling og pikantost – det er bare et hit. Den sprøde butterdej passer så godt til det lækre fyld. Indbagt kylling i butterdej er altid et stort hit.

Butterdejsstang med kylling smager så godt. Den kan fryses, så den kan nemt laves i forvejen. Denne opskrift på butterdejsstang med kylling er en af mine favoritter. Prøv også kylling og karrystang.

Opskrift på butterdejsstang med kylling

Butterdejsstang Med Kylling
Udskriv Pin Opskriften
4.89 fra 9 stemmer

Butterdejsstang Med Kylling

Sprød og lækker butterdejsstang med kylling og pikantost.
Ret Butterdejsstang
Køkken Dansk
Keyword Kylling, Pikantost
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 4 personer

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
 • Hak løg, peberfrugt og purløg.
 • Skær kylling i tern og steg på en pande med lidt olie, salt og peber.
 • Rør kylling sammen med løg, peberfrugt, purløg og pikantost og smag evt. til med mere salt og peber.
 • Kom butterdejspladen ud på en bageplade.
 • Nu skal du selv bestemme hvordan du ønsker at slut udseendet skal være. Jeg valgte at give den et flettet udseende, og hvis du også gerne vil det, så skal butterdejen snittes før fyldet kommer på. Vil du lukke den på anden vis (f.eks. ved at folde butterdejens sider indover og klemme sammen), så der ikke snittes i forvejen.
 • Vil du se hvordan jeg fletter og lukker, så er der trin for trin billeder i denne opskrift.
 • I midten fordeles alt fyldet på langs, og så skal det herefter pakkes ind, som du ønsker det.
 • Pensel toppen med æg og drys masser af sesam og birkes over.
 • Den skal nu bage i cirka 35 minutter eller, indtil den er god gylden.
 • Lad den hvile i 15 minutter før servering.
 • Velbekomme.

Noter

Stangen kan nydes både varm og kold og kan fryses.

Tips til opskrift

Butterdejsstangen her kan fryses og er god både kold og varm. Den kan derfor bruges til alt fra madpakke, forret, picnic, frokost, aftensmad eller til buffetbordet. Jeg anbefaler en frisk salat til og serveres den kold, så er en kold dressing til også lækkert.

Pikantost kan være lige den pikantost du bedst kan lide – du kan også bruge almindelig flødeost og selv krydre med urter, krydderier og evt. lidt hvidløg, salt og peber.

Jeg elsker mikset af birkes og sesam på toppen, men de kan undlades eller du kan nøjes med den ene eller den anden eller evt. drysse toppen med ost i stedet for.

Hvad kan man servere til butterdejsstang med kylling?

Butterdejsstang med kylling er god sammen med en skøn salat og evt. en hjemmelavet dressing. Den kan bruges både som aftensmad, frokost eller forret – skal den bruges som aftensmad, så lav gerne en mættende salat til.

Butterdejsstang med kyllingefyld er også god kold, så resterne kan komme med i madpakken sammen med gnavegrønt eller med i picnickurven sammen med lidt grønt og evt. ærter i bælg – hvis de er i sæson.

Butterdejsstang Med Kylling

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!