Bao med svinekød smager himmelsk! De er nemme at lave og er fantastiske alene, men de er endnu bedre som en del af et dim sum bord med andre lækre småretter.

Der findes flere forskellige navne til denne ret, men det nemmeste er bare “bao”. Bao kan dog også være dampede halvmåner, som fyldes efter de dampet – lidt som en taco. Nogle har sagt de kan kaldes sala bao, men sala bao er med saltet helt æg og det er disse ikke. Et andet navn er bánh bao og så er der også baozi. Så bao er det nemmeste at kalde dem synes jeg.

Disse bao med svinekød laves med dejen fra min almindelige bao fra min kogebog Hyggemad. Kunne kogebogen være noget for dig? Så kan den købes flere steder online og i bogforhandlere. Du kan kan læse lidt mere under kategorien kogebøger her på bloggen.

Prøv også gerne kinesiske kødtærter

Opskrift på bao med svinekød

Bao Med Svinekød
Udskriv Pin Opskriften
4.60 fra 5 stemmer

Bao Med Svinekød

Bao med en lækker svinefars.
Ret Bao
Køkken Asiatisk
Keyword Bao, Svinekød
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 18 minutter
Hævetid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer 18 minutter
Antal 20 stk

Ingredienser

Dej

Fyld

Andet

 • smør/oliespray valgfrit – se noter

Sådan gør du

 • Se gerne min nemme how to video længere nede i indlægget.
 • Smuldr gær i en røreskål og kom danskvand i. Lad det stå i et minut før olie, salt og sukker røres i.
 • Kom så mel og bagepulver i og lad gerne en røremaskine ælte dejen i 5-7 minutter – det kan dog også gøres i hånden.
 • Dæk skålen med dej til med et viskestykke og lad den hæve i 1 time.
 • Så til farsen.
 • Hak forårsløg og løg fint, riv guleroden groft og riv hvidløg og ingefær fint.
 • Kør svinekød sej med salt og tilføj så forårsløg, løg, gulerod, hvidløg, ingefær, sesamolie, maggi og brun farin.
 • Rør det sammen til en lækker fars.
 • Når dejen er færdig med at hæve, så tages dejen ud på bordet. Den må gerne være en lille smule klisteret, men ikke mere end at dejen kan slippe hænderne, når den æltes en smule. Hvis den ikke slipper hænderne, så ælt en lille smule ekstra mel i.
 • Del dejen op i 20 små portioner og rul dem alle til boller – kom dem gerne under et let fugtigt viskestykke.
 • En ad gangen rulles de gode flade – se gerne min video længere nede. Kom en god portionfars i midten og saml nu dejen ind over fyldet. De skal lukkes godt – hvordan du gør det bestemmer du selv – det vigtigste er blot at fyldet ikke er blottet. Kom den færdige bao over på et stykke bagepapir.
 • Jeg bruger en bambusdamper på cirka 25 cm i diameter og i 3 lag + låg – klip bagepairet rundt om hver bao, så bao stadig har bagepapir under sig.
 • Fordel bao i de 3 lag – jeg kom 7 på to og 6 på det sidste lag og kom låget over. Lad bao efterhæve i damperen i 30 minutter på køkkenbordet. Imens sættes en gryde som passer til damperen (en smule mindre end damperen) over med vand. Når vandet koger og bao har hævet i 30 minutter, så sættes damperen med alle lag og låg ovenpå gryden.
 • Lad dem dampe i 16-20 minutter, eller indtil dejen er færdig. Jeg tjekkede en, så jeg var sikker på de fik nok. De fik 18 minutter hos mig, men det kommer an på dejens tykkelse osv.
 • Når alle bao er færdige, så lad dem stå i 10 minutter med låg på køkkenbordet før de serveres.
 • Velbekomme.

Noter

Disse bao kan også fryses efter de er dampet og de kan også holde sig på køle i lufttæt beholder i nogle dage. Når de skal nydes så tøes de op og herefter dampes de, indtil de er varme i midten. Jeg har også før bare lunet i mikroovnen, men de bliver klart bedst ved at blive dampet igen. 
Jeg rullede baodejen ud uden oliespray, men er dejen lidt klisteret og hænger ved bordet, så er det tricket. Spray en smule på bord fladen og lidt ovenpå dejen og rul så.

Tips til opskriften

Disse bao kan også fryses efter de er dampet og de kan også holde sig på køle i lufttæt beholder i nogle dage. Når de skal nydes så tøes de op og herefter dampes de, indtil de er varme i midten. Jeg har også før bare lunet i mikroovnen, men de bliver klart bedst ved at blive dampet igen. 

Ønskes sprøde bao? Så når de er færdige med at dampe og kølet lidt (så klisterer dejen nemlig ikke mere), så kom lidt olie på en pande og steg bao bunden, indtil de er gyldne og servér dem så.

Jeg elsker at servere disse med maggi ved siden af, så man enten kan dyppe i eller hælde et par dråber i efter første bid er taget.

Sådan laver jeg bao med svinekød

Hvad kan jeg servere til bao?

Bao med svinekød er lækre bare som de er med f.eks. en soyasauce til at dyppe i. Jeg anbefaler en simpel salat – f.eks. en salat med fintsnittet kål, agurk, gulerødder og en let vinaigrette. Det vil komplemetere bao godt.

Andre dips kan også være f.eks. sød chilisauce, hoisinsauce eller sataysauce.

Bao Med Svinekød

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest