Agurkesandwich er en sandwich som er simpel og smager skønt! Agurkerne udenpå er rigtig nemme at tilføje og giver disse sandwiches et rigtig fint look – perfekt til sammenkomster.

De kan godt laves vegetariske – så uden cotto inden i og bare lade dem være vaskeægte agurkesandwiches. Men cottp smager virkelig godt i. Cotto kan også skiftes ud med kylling eller kalkunpålæg.

Prøv også brødstænger med agurk.

Opskrift på agurkesandwich

Agurkesandwich
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 5 stemmer

Agurkesandwich

Lækre små agurke sandwiches – perfekte som velkomstsnack eller picnic idé. Giver 6 hele sandwiches, men 24 små trekanter.
Ret Sandwiches
Køkken Amerikansk, Engelsk, Fusion
Keyword Agurk, Sandwich
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 6 stk

Ingredienser

 • 12 store sandwich brødskiver
 • 2 agurker
 • 125 g prosciutto cotto
 • 150-200 g flødeost naturel

Dressing

Sådan gør du

 • Først klares dressingen – rødløg, persille og purløg hakkes meget fint.
 • Rør de tre ingredienser sammen med de resterende til dressingen og smag den godt til med salt og peber.
 • Skær enderne af agurkerne og del agurkerne i 2 på midten. Nu skal alle 4 stykker skæres i tynde strimler – det er vigtigt at de er tynde, så de kan sidde fast på brødene. Jeg anbefaler et mandolinjern – gør det langsomt og forsigtigt – man kan til nød også bruge en grøntsagsskræller, men jeg synes nogle gange den kan lave hul i midten på strimlerne.
 • Skær skorpen af alle toast brød og smør dem alle med et tyndt lag derssing og læg cirka 3-4 skiver agurk på hver lidt ind over hinanden og skær til, så de passer til brødet – vigtigt med en skarp kniv..
 • Vend nu halvdelen af brødene rundt – evt på noget bagepapir eller madpakkepapir og smør dem med et lag flødeost.
 • Skær cotto skiverne i 4 stykker hver og fordel stykkerne i mellem de 6 brød med flødeost. Kom så 4 skiver agurk på og skær til og top med en god klat dressing og smør helt ud til kanten. Kom nu de andre skiver brød ovenpå med agurkesiden op ad, så hver sandwich har agurk udenpå.
 • Pak dem alle stramt ind i film og kom dem på køl i et par timer – de er bedst efter lidt hviletid i køleskabet, men de kan også bruges med det samme.
 • Efter et par timer i køleskabet pakkes de ud og skæres ud i 4 trekanter per sandwich.
 • Velbekomme.

Noter

Disse sandwiches kan også fint nydes dagen efter – men ikke mere end det.

Tips til opskriften

Disse sandwiches kan også fint nydes dagen efter – men ikke mere end det, da brødet så bliver lidt for blødt. Skal de bruges til fest/sammenkomst, så kan de fint laves aftenen før.

Hvad kan man komme i agurkesandwich?

I en agurkesandwich kan man nemt tilføje flere lækre ingredienser. I stedet for flødeost naturel, så kan du også fint bruge flødeost mere mere smag eller skifte flødeost ud med mere creme fraiche.

Ost – udover flødeost. Passer også rigtig godt i en agurkesandwich. F.eks. en modnet cheddar i tynde skiver eller havarti, hvis det skal være lidt mildere.

Skal der lidt farve i, så er tynde skiver radiser også lækkert i en sandwich og for lidt skarpere smag, så kan bønnespire eller ærteskud også være fantastisk.

Brød har også noget af sige – jeg bruger helt hvid toastbrød til mine agurkesandwiches, men groft sandwichbrød er også rigtig lækkert – eller evt. rugbrød.

Agurkesandwich

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.