Æbleskiver – skøn opskift på hjemmelavede runde æbleskiver med vanilje og kardemomme. De er nemme at lave og smager bare fantastisk.

Julen nærmer sig og det er intet som duften af kardemomme, når de smørstegte æbleskiver vendes i æbleskivejernet. Det er duften af jul og hygge. Den luftige dej der får en sprød skorpe med smørsmag – det er himmelsk. Æbleskiver med kærnemælk giver den helt rigtige smag og konsistens. Jeg bager æbleskiver på æbleskivepande i støbejern.

Det er svært at modstå hjemmelavede æbleskiver i den søde juletid. Hele hjemmet begynder at dufte. De er heldigvis super nemme at lave og de kan fryses – prøv også salte æbleskiver med ost og bacon. eller æbleskiver med nutella

Opskrift på æbleskiver

Æbleskiver opskrift
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 12 stemmer

Æbleskiver

Lækre hjemmelavede æbleskiver fra bunden.
Ret Æbleskiver
Køkken Dansk
Keyword Æbleskiver, Julemad
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 24 stk

Ingredienser

Sådan gør du

 • Del æg op i æggeblommer og æggehvider.
 • Pisk æggehviderne stive og tilføj sukker og pisk, indtil det er en lækker marengs (se evt. video længere nede).
 • I en anden skål røres mel, natron, salt, vaniljesukker og kardemomme sammen.
 • Tilføj kærnemælk, æggeblommer og smeltet smør, og rør med et piskeris, indtil det er en lækker dej uden klumper.
 • Fold herefter marengsen i af 2-3 portioner.
 • Når marengsen er foldet i, så er dejen klar – den er nemmest at styre hvis den kommes i en kande med god tud.
 • Kom godt med smør i æbleskivepanden og fyld hvert hul 3/4 op – pas på varmen – hold den på middelhøj varme.
 • Ved hjælp af små træspyd kan æbleskiverne flyttes efterhånden, som de får farve. Tricket til at få dem helt runde er at fylde mere dej i efterhånden som de flyttes og vendes rundt – se video længere nede i indlægget.
 • Når de er gode gyldne og færdige indeni, så skal de tages af panden og den smøres igen med godt med smør og så skal der laves flere æbleskiver – dette gentages, indtil dejen er brugt.
 • Når alle æbleskiverne er færdige, så er de klar til servering.
 • Velbekomme.

Noter

De kan opbevares i en lufttæt beholder på køl i et par dage eller de kan fryses – så skal de blot lunes i ovnen med eller uden et lille vandbad under. Ønskes de lidt sprøde skal der ikke vandbad i ovnen – ønskes de svampede og let bløde, så skal der et fad med vand i bunden af ovnen.

Tips til opskriften

Du kan sagtens krydre æbleskiver med andre krydderier end vaniljesukker og kardemomme eller blot tilføje ekstra i – feks. frisk revet citronskal eller appelsinskal.

Prøv også rösti med ost på æbleskivepande.

De kan opbevares i en lufttæt beholder på køl i et par dage eller de kan fryses – så skal de blot lunes i ovnen med eller uden et lille vandbad under. Ønskes de lidt sprøde skal der ikke vandbad i ovnen – ønskes de svampede og let bløde, så skal der et fad med vand i bunden af ovnen.

Hvad kan man servere til hjemmelavede æbleskiver?

Syltetøj og flormelis er altid et sikkert hit til hjemmelavede æbleskiver. Men en anden ting som jeg også elsker er vaniljeis – gerne softice. Så enten helt frisklavet is direkte fra ismaskinen, så den er blød og lækker eller også is fra fryseren rørt med en smule fløde, så det bliver som en softice.

Sådan laves perfekte æbleskiver

Æbleskiver
Opskrift på æbleskiver

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.