Skøn Hjemmelavet Is Med Tivolistænger – Tivolistangs-is

Skøn Hjemmelavet Is Med Tivolistænger – Tivolistangs-is

Herlig opskrift på hjemmelavet is lavet på ismaskine. Den smager fantastisk af tivolistænger og har en flot gul farve. En rigtig familieis, som alle vil elske.

Jeg har oprettet en gruppe på Facebook dedikeret til min blog her, hvor jeg vil dele hver gang der kommer noget nyt på bloggen, jeg vil også dele videoer jeg laver i køkkenet og I er mere end velkommen til at spørge løs derinde, hvis I har spørgsmål til mine opskrifter! I er mere end hjertelig velkommen derinde – gruppen er lige HER. 

Skal vi ikke bare komme i gang med denne skønne is? Jeg har forresten også udgivet chokofant is på bloggen i dag, da de to opskrifter er ens, men med forskellige pingvinstænger. Så jeg synes at det var passende, at dele dem på samme tid. Opskriften på chokofant is finder du HER.

Skøn Hjemmelavet Is Med Tivolistænger - Tivolistangs-is Skøn Hjemmelavet Is Med Tivolistænger - Tivolistangs-is

Skøn Hjemmelavet Is Med Tivolistænger - Tivolistangs-is
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 1 stemme

Skøn Hjemmelavet Is Med Tivolistænger - Tivolistangs-is

Lækker opskrift på hjemmelavet is med tivolistænger. Denne opskrift kræver ismaskine.
Ret Dessert
Keyword Is
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Nedkøling og frysning 6 timer
Samlet tid 7 timer
Antal 6 Personer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Pil det ydre lag af tivolistængerne. Det ønsker vi ikke at bruge i isen, da der er meget gelatine i, som giver isen en underlig konsistens. Så af med det ydre lag! Det kan du spise (det smager jo lækkert) eller det kan hakkes og kommes i den færdige is. 
  • Pisk æggeblommer og sukker til en æggesnaps.
  • Hæld fløde og mælk i æggesnapsen og rør det hele sammen. 
  • Tilføj tivolistængerne (uden det ydre lag) og kom nu hele ismassen i en gryde.
  • Varm ismassen langsomt til 82 grader (ikke mere end 82 grader - brug gerne et termometer) under omrøring. Isen får en flot gul farve. 
  • Hæld ismassen i en luftætbeholder og stil i køleskabet i 4 timer. 
  • Når ismassen er afkølet er den klar til at komme på ismaskine. Dette vil tage alt i mellem 20 og 50 minutter før du har en lækker is, det kommer an på hvilken maskine, som du benytter. 
  • Isen vil nu have en lækker softice konsistens og jeg anbefaler at komme isen i en bøtte og fryse i 1-2 timer eller indtil den er fast.
  • Den er herefter klar til servering. 
  • Velbekomme - pynt evt med ekstra tivoligstænger på toppen.

Noter

Køb evt ekstra tivolistænger og hak dem i mindre stykker, så der også er hele stykker tivolistang i isen. 

Vil du gerne være sikker på at vide, når jeg har en ny opskrift på bloggen? Så kan du følge min madblog på Facebook lige her.

Jeg lægger også ind i mellem mini videoer op af mine retter, så du nemt kan se om opskriften er noget for dig 🙂 Det ville gøre mig så glad, hvis du vil følge med på siden!

Jeg er også at finde på Instagram 🙂

Mangler du endnu mere mad inspiration? Så kan jeg anbefale at bruge Pinterest! Du er mere end velkommen til at følge med lige her 🙂

Skøn Hjemmelavet Is Med Tivolistænger - Tivolistangs-is Skøn Hjemmelavet Is Med Tivolistænger - Tivolistangs-isSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *