Pulled ribbenstegsburger med en hjemmerørt dressing. Opskriften her indeholder på fremgangsmåde for pulled ribbensteg og for en skøn burger.

Vil du gerne prøve hjemmelavede briocheburgerboller i stedet for købte burgerboller, så kan du prøve denne opskrift.

Du kan også prøve pulled pork i stedet for med nakkefilet.

Pulled Ribbenstegs Burger
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 1 stemme

Pulled Ribbenstegsburger

Skøn og lækker pulled ribbensteg med sprøde svær – jeg bruger det i f.eks. en sandwich eller burger og de sprøde svær gør det hele ekstra lækkert. I opskriften her vender jeg til sidst kødet i en dressing og servere i burgerboller, men du kan også sagtens bruge kødet uden dressing til andre retter.
Ret Ribbensteg
Køkken Amerikansk, Dansk
Keyword Svinekød
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 12 timer
Samlet tid 12 timer 15 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

Dressing

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 90 grader varmluft.
 • Rør alle krydderierne sammen og smør ribbenstegen ind i dem – hele vejen rundt og brug det hele.
 • Kom stegen i et fad og hæld vand ved, så stegen er dækket cirka 1½-2 cm op – fyld mere ved efter nogle timer, hvis vandet er ved at være væk.
 • Giv nu stegen 10 timer i ovnen og herefter 1 time ved 120 grader varmluft og til sidst cirka 20 minutter ved 200 grader varmluft – så skulle sværerne gerne puffe op og blive sprøde – krydderierne på toppen vil blive meget mørke, så giv ikke stegen mere end de 20 minutter.
 • Lad stegen hvile i 30 minutter.
 • Fjern sværerne. Er alle sværene ikke sprøde, så kan du skære dem i mindre stykker og komme i mikroovnen 1 minut ad gangen med køkkenrulle i mellem, indtil de er sprøde. De af mine som ikke blev helt sprøde fik cirka 2½-3 minutter.
 • Har stegen ben eller brusk i bunden, så skal det fjernes.
 • Ryk nu kødet i stykker – ribbensteg indeholder en del fedt, så du kan fjerne noget af det i mens du rykker kødet fra hinanden.
 • Vend gerne det rykkede kød i safterne fra fadet.
 • Du kan nu bruge kød og svær til det du ønsker eller prøv det i burgerbolle med dressing og salat.
 • Rør creme fraiche, mayo, karry, bbq, sennep og rosmarin sammen og smag til med salt.
 • Lad kødet dryppe af og vend det i dressingen.
 • Server kødet i burgerboller med skåret salat og sprøde svær.
 • Velbekomme.

Noter

Tiden for ribbensteg gælder uanset om du har en ribbensteg på 1 kg eller 2 kg – laver du 2 kilo så er der til flere personer.
Kødet kan sagtens fryses (uden dressing), men sværerne vil ikke være gode efter frys, så spis dem før resten af kødet fryses.

Tips til pulled ribbenstegsburger

Den færdige ribbensteg kan sagtens fryses (selvfølgelig uden dressing), dog er sværene ikke gode efter frys, så nyd dem før stegen fryses.

Dressingen er whiskysauce inspireret – selvom der ingen whisky er i, så smager den af whiskysauce. Det går så godt sammen med kødet.

Sværerne får lidt mørk farve grundet krydderierne og sukker, men det får så god en smag. I opskriften giver jeg tips til at få sværerne sprøde, hvis det ikke lykkedes helt i ovnen.

Sammen med lidt frisk salat i en burgerboller og den lækre dressing, så har du et skønt måltid.

Pulled Ribbenstegs Burger

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Pulled Ribbenstegs Burger
Pulled Ribbenstegs Burger
Pulled Ribbenstegs Burger