BBQ sauce smager skønt og kan bruges ovenpå meget – saucen kan bruges på det meste kød, men kan også bruges i en dressing, whiskysauce eller smurt på en tyk skive blomkål og grill den.

Hjemmelavet BBQ sauce er en smagsbombe, der bringer lgod smag til dine grillretter. Den kombinerer sødme og krydderi og er perfekt til kød og grøntsager. Med få enkle ingredienser, som ketchup, brun farin og krydderier, kan du nemt tilberede din egen BBQ-sauce derhjemme og tilpasse den til dine smagsløg.

Opskrift på BBQ sauce

BBQ Sauce
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 5 stemmer

BBQ Sauce

Opskrift på hjemmelavet BBQ sauce. Der er nok til 3 store spareribs eller mange kyllingevinger eller andet.
Ret BBQ Sauce
Køkken Amerikansk
Keyword BBQ sauce
Forb. tid 1 minute
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 6 minutter
Antal 1 portion

Ingredienser

Sådan gør du

  • Kom ketchup, æbleeddike, farin, løgpulver, paprika og hvidløgspulver i en gryde og under konstant omrøring skal det op og småsimre. Lad saucen småsimre i 5 minutter (sæt evt. en timer), så den tykner lidt.
  • Smag BBQ saucen til med salt og peber – hvis du gerne vil bruge bbq saucen som eneste smagsgiver til f.eks. kylling, spareribs eller andet, så husk at give saucen lidt ekstra salt og peber.
  • Så er bbq saucen klar til brug – den kan fint opbevares på patentglas i en uges tid på køl.
  • Velbekomme.

Noter

BBQ saucen kan fint opbevares på patentglas i en uges tid på køl.

Tips

Da bbq saucen kan bruges til mange ting, så er det også vigtigt, at smage den til efter hvad den skal bruges til. Skal den bruges alene ovenpå fersk kød, så husk at give den ekstra salt og peber, så der er balance til det ferske kød.

Prøv BBQ saucen i whiskysauce.

BBQ saucen kan fint opbevares på patentglas i en uges tid på køl, så den er nem at forberede i forvejen.

Sådan laves BBQ saucen

Hvad kan man bruge bbq sauce til?

BBQ-sauce er alsidig og kan bruges til en række forskellige retter. Den kan pensles på grillet kød som kylling, svinekød og oksekød for at tilføje lækker smag. Den fungerer også godt som en dyppelse til nuggets, pommes frites og andre snacks. Derudover kan BBQ-sauce bruges som en smagfuld base til pizza, eller i en sandwich.

BBQ Sauce
BBQ sauce

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.