Naan med cheddar, også kendt under navnet naanbrød, er fantasisk brød som ingen tid tager at lave. Min opskrift er uden gær, så disse brød er færdige på ingen tid og de smager så godt. Naan kan bruges til mange ting. De er fleksible og kan rulles med fyld, de er lækre alene med hvidløgssmør og så er de gode til supper og gryderetter.

Ønsker du lidt inspiration til hvad naan kan bruges til eller serveres til, så har jeg mine opskrifter samlet lige HER. Der er allerede naan med stegt halloumi og raita og naan med stegt marineret svinekød. Den liste vil kun blive længere med tiden, da jeg virkelig elsker naan.

Naan Med Cheddar
Udskriv Pin Opskriften
4.86 fra 7 stemmer

Naan Med Cheddar

Naan med cheddar smager fantastisk. Min opskrift på naan er uden gær, så dejen skal derfor ikke hæve og kan bruges med det samme.
Ret Brød, Naan
Køkken Indisk
Keyword Cheddar, Naan, Naanbrød
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 12 stk

Ingredienser

Sådan gør du

 • Kom mel, natron, bagepulver og salt i en røremaskine.
 • Rør det sammen.
 • Tilføj så græsk yoghurt og vand.
 • Rør dejen i 4-5 minutter.
 • I mens rives osten på et rivejern.
 • Tilføj osten til dejen, og rør i yderligere 1-2 minutter.
 • Kom lidt mel på bordet og ælt dejen en smule.
 • Fordel dejen i 12 portioner.
 • Form hver portion dej til en bolle.
 • Hver bolle skal rulles tyndt ud, så det fylder bunden af en stor pande.
 • Varm en pande godt op med lidt olie – vær ikke bange for en god varm pande. Er dejen tynd nok, så vil brødene nå at blive færdige før de får for meget farve.
 • Steg brødene en ad gangen.
 • Gem de færdige brød i et rent viskestykke, så de holder sige lune.
 • Når alle er stegt, så er de klar til servering.
 • Velbekomme.

Noter

Brødene er frysevenlige og de kan enten lunes kort i ovnen efter de er tøet op eller få kort tid i mikroovnen, så er de så gode som nybagte.
Græsk yoghurt 2% eller creme fraiche kan også bruges. Jeg kan bedst lide at bruge græsk yoghurt 10%.

Tips til disse naan med cheddar

Du kan bruge anden slags ost end cheddar. Jeg synes blot at cheddar giver en skøn smag og en let gylden farve til brødene.

De er frysevenlige, så lave endelig alle 12 brød. De kan bruges som tilbehør til andre retter eller bruges som brød i en kebabrulle eller med andet fyld.

Du kan også prøve min udgave uden ost HER.

De holder sig bedst lækre bløde og fleksible, hvis de pakkes ind i et rent viskestykke efter de er stegt. Så kan du sagtens vente en time med at servere dem fra de er lavet.

Naan Med Cheddar
Naan Med Cheddar

Naanbrød Med Hvidløgssmør

Naan eller naanbrød smager endnu bedre penslet med hvidløgssmør. Jeg smelter blot 100 gram smør, knuser 1-2 fed hvidløg og hakker noget persille og blander sammen.

naanbrød

Du kan se mig lave almindelige naan uden ost på video lige HER.

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Naan Med Cheddar

Kan naanbrød fryses?

Disse naan eller naanbrød kan sagtens fryses! Du kan herefter tø dem op og lune i ovnen ved 180 grader i 4-5 minutter. Du kan faktisk også blot lune dem i mikroovnen – det bliver de også rigtig gode af.

Jeg anbefaler dog at fryse dem uden hvidløgssmør på.

naanbrød
naanbrød