Moussaka er en nem ret og den er så lækker! Denne opskrift er bestemt ikke sund, men den er heller ikke vildt usund. Den minder lidt om en mega god lasagne, men hvor pastaen er skiftet ud med lækre stegte aubergineskiver og det er så lækkert.

Nogen laver moussaka med aubergine (som jeg), andre laver det med kartofler og nogen laver det med begge dele. Jeg kan bedst lide versionen kun med aubergine, så det er også det I får her. Min kæreste er helt vild med min opskrift på moussaka. Han bliver så glad, hver gang jeg laver den.

Kan du som jeg heller ikke få nok af aubergine, så har jeg flere opskrifter med aubergine lige HER. Der er f.eks. de bedste aubergineruller med oksekød (de er så gode!) og en virkelig lækker auberginecreme – mums.

Vil du gerne prøve brødet, som jeg serverede til? Så er det min opskrift på naan du skal have fat i.

Moussaka - Auberginer Bagt Med Oksekød Og Ost
Udskriv Pin Opskriften
4 fra 2 stemmer

Moussaka – Auberginer Bagt Med Oksekød Og Ost

Lækker moussaka, som virkelig smager himmelsk. 
Ret Moussaka
Keyword Aubergine, Bechamel, Oksekød
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 8 personer

Ingredienser

Bechamel

Sådan gør du

 • Portionen her passede i et 22×27 cm fad, men selvfølgelig kan større, mindre eller anden form også bruges. Det ændre blot på mængden af lag. 
 • Skær auberginerne ud i 3 mm tykke skiver og steg dem alle på en pande, nogle skiver ad gangen med lidt olie, salt og peber, indtil de er gyldne på begge sider. 
 • Kom de færdige skiver på en tallerken – de må gerne ligge ovenpå hinanden. 
 • Løg og hvidløg hakkes. 
 • Kom lidt olie på en pande og steg oksekød, løg og hvidløg med lidt salt og peber. 
 • Tilføj bouillonterningen, passata, tomatpuré og oregano. 
 • Smag kødsaucen til med salt og peber. 
 • I en lille gryde smeltes smør til bechamelsaucen og melet piskes i. 
 • Tilføj mælk lidt ad gangen og herefter fløden. 
 • Rør mozzarellaosten i. 
 • Smag til med godt med salt og peber. 
 • Du har nu de stegte aubergineskiver, en færdig kødsauce og en bechamelsauce.
 • Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 
 • I et fad dækkes bunden nu med et lag aubegineskiver, så lidt kødsauce og lidt bechamelsauce.
 • Du laver det antal lag du ønsker af auberginer, kødsauce og bechamel. Jeg lavede 3 lag af hver – så 9 lag i alt.  
 • Toppen drysses så med mozzarella og fadet er klar til at komme i ovnen i ca. 20-25 minutter eller indtil en gylden top.
 • Moussakaen er nu klar til servering. 
 • Velbekomme. 

Noter

Du kan tilføje lidt stødt muskatnød til bechamelsaucen, hvis det ønskes. 
Jeg gemte lidt aubergineskiver til toppen, da jeg var færdig med de 9 lag, så skiverne kunne ses igennem osten. 

Moussaka

Ønsker du en meget nemmere moussaka, så kan du købe færdiglavet bechamel eller mornaysauce.

Jeg kommer ikke muskatnød i min bechamel til denne opskrift, men du kan nemt tilføje lidt, hvis du ønsker det.

Moussaka - Auberginer Bagt Med Oksekød Og Ost

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Moussaka - Auberginer Bagt Med Oksekød Og Ost
Moussaka - Auberginer Bagt Med Oksekød Og Ost
Moussaka - Auberginer Bagt Med Oksekød Og Ost