En skøn opskrift på en hurtig og lækker salat. Farverige gulerødder, knasende ristede græskarkerner, hjemmelavet dressing og rucola. Den er bare så god!

Jeg elsker lækre salater! Denne salat kan nydes som den er til frokost eller aftensmad evt med lidt kød til og/eller pasta, kartofler, brød osv. Det er selvfølgelig helt op til dig, hvordan og hvad du vil servere denne lækre salat til.

Søger du inspiration til andre salater, så kan du finde alle mine opskrifter lige HER.

Græskarkerner som ristes på en varm pande med lidt olie og salt indtil de begynder at springe og blive gyldne giver et fantastisk lækkert pift til enhver salat. Det smager så godt og så kan de samtidig også nydes, som en lækker lille snack, hvis der er lavet for mange.

Tips til denne lækre salat

I stedet for græskarkerner, så vil hasselnødder, mandler, valnødder, pinjekerner eller solsikkekerner også smager super godt.

Andre rodfugter end gulerødder eller andre grøntsager vil også være lækre i denne salat. Lidt tynde skiver sød kartoffel stegt med gulerødderne vil også smage helt vildt godt.

Persillen i dressingen kan skiftes ud med f.eks. purløg eller dild.

Lækker Sprød Salat Med Rodfrugter, Græskarkerner og Dressing Lækker Sprød Salat Med Rodfrugter, Græskarkerner og Dressing

Lækker Sprød Salat Med Rodfrugter, Græskarkerner og Dressing
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 1 stemme

Lækker Sprød Salat Med Rodfrugter, Græskarkerner og Dressing

Fantastisk lækker og smuk salat, som egner sig godt til efterårsretter og vinterretter. Salaten egner sig godt til et lækker stykke kød eller en skøn gryderet med ris eller kartofler, så der kommer lidt friskt ved siden af. 
Ret Salat, Tilbehør
Keyword Sprød salat
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Persilledressing

Sådan gør du

  • Brug en skræller til at rive tynde skiver af gulerødderne.
  • Steg de to slags gulerødder hver for sig på en pande med lidt olie og salt. Hvis du steger dem sammen, så vil de lilla give farve til de gule. 
  • Rist græskarkernerne på en tør pande, indtil de popper og er gyldne.
  • Bland dressingen og smag til med salt og peber.
  • Nu er det blot at samle salaten.
  • Kom rucolaen i bunden og pynt så med gulerødderne, dressing og græskarkerner.
  • Velbekomme.
Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Lækker Sprød Salat Med Rodfrugter, Græskarkerner og Dressing Lækker Sprød Salat Med Rodfrugter, Græskarkerner og Dressing