Kylling kiev er paneret kylling fyldt med urtesmør. Min opskrift på kylling kiev er med hakket kyllingekød, som gør dem endnu nemmere at lave og så er de proppet med hvidløgssmør.

Kylling kiev eller chicken kiev smager bare så himmelsk og denne opskrift på kylling kiev er lidt nemmere end den klassiske, da man er helt sikker på at urtesmør bliver indeni. Den saftige kylling og den lækre urtesmør er match made in heaven!

Prøv også cordon bleu.

Opskrift på kylling kiev

Kylling Kiev
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 9 stemmer

Kylling Kiev

Lækker hjemmelavet kylling kiev. Den skal oprindeligt laves med kyllingebryst, men jeg kan bedst lide at lave den med hakket kyllingekød + det sikre bedre at urtesmørret bliver indeni.
Ret Kylling Kiev
Køkken Russisk
Keyword Kylling
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Køletid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 5 stk

Ingredienser

Sådan gør du

 • Knus hvidløg og hak persillen fint.
 • Rør smør med hvidløg og persille og en smule salt.
 • Kom kryddersmør i en sprøjtepose, og sæt til side på køkkenbordet,
 • Hak løg fint og rør i kyllingkødet med 2 tsk salt og peber.
 • Del kødet op i 5 portioner.
 • Fordel hver portion ud på et stykke film og smør det ud (se evt. video længere nede).
 • Klip hul i sprøjtepose og tryk 1/5 af kryddersmørret ud på hver i en lang pølse.
 • Så skal kødet pakkes rundt om smørret og strammes ind i film (se evt. video længere nede).
 • Kom dem på køl i en times tid – så smør kan sætte sig.
 • Imens gøres en skål med letpiskede æg klar, en skål med mel og lidt salt rørt i og en tredje skål med panko og rasp blandet sammen med lidt salt.
 • Når kyllingerullerne er færdige på køl, så pakkes de ud og dyppes en ad gangen i mel, æg og pankomikset – jeg dobbelt panerer, så jeg dypper herefter igen i æg og så i pankomikset.
 • Når de alle er paneret, så skal de steges på en pande i godt med olie – det nemmeste er faktisk at fritere dem, så tilføj 1-2 cm olie i en pande, så de kun skal steges på to sider for at blive gyldne hele vejen rundt.
 • Når de er stegt og er lækre gyldne og færdige indeni, så er de klar til servering og der sker magien, når de skæres op.
 • Velbekomme.

Noter

de kan sagtens holde nogle dage på køl eller fryses ned, så skal de blot tø op og så kan de lunes på en pande eller i ovnen.

Tips til opskriften

De kan sagtens holde nogle dage på køl eller fryses ned, så skal de blot tø op og så kan de lunes på en pande eller i ovnen.

Jeg elsker hvidløgssmør indeni med ekstra persille for både smag og farve, men du kan sagtens bruge andre urter og evt. helt droppe hvidløg, hvis du ønsker urterne skal stråle i smag.

Du kan sagtens nøjes med ren panko eller ren rasp.

Tilbehør til kylling kiev

Jeg anbefaler gerne helt almindelige kogte kartoflerne til – gerne aspargeskartofler. Kogte kartofler kan nemlig nemt moses og optage noget af alt den lækre urtesmør, som løber ud af kyllingerullerne. Dog er kartoffelmos også rigtig lækkert til. Skal man gøre det lidt ekstra godt, så er krydrede ovnbagte kartofler også rigtig godt til.

Foruden kartofler, så kan ris eller pasta også være rigtig godt til.

Brød kan også bruges – haps! Sammen med en god frisk salat – f.eks. en sprød kålsalat (gerne med lidt syrlig vinaigrette) og så lidt brød, så er opskriften på kylling kiev med tilbehør fuldendt.

Sådan laves kylling kiev

Kylling Kiev
Kylling Kiev

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest.