Koldhævede Boller – Nemme Koldehævede Boller

Koldhævede Boller – Nemme Koldehævede Boller

Koldhævede boller er så nemme at lave. Jeg kommer alt i en pose og så er der ingen opvask. Det er så nemt! Dejen kan selvfølgelig også laves i en skål. Det tager 5 minutter at lave dejen, så det er ikke meget af din egen tid, som der bruges på disse lækre koldhævede boller.

Disse boller er gode, som de er med lidt smør på. Men de er også fantastiske med pålæg, en bøf og salat eller andet lækkert. De vil derfor også fungere godt som sandwichbrød.

For hulan hvor jeg elsker brød! Der er intet som nybagt brød med masser af smør på… uhm. Jeg har masser af opskrifter på både hjemmebag men også opskrifter på snacks, hapsere og hovedretter med købebrød. Du kan finde dem alle lige HER. Pssst, der er nogle lækre opskrifter på hvidløgsbrød! En af mine favoritter er denne her.

Tips til disse koldhævede boller

Du kan komme lidt kerner i dejen, men jeg ved ikke hvad fuldkornsmel vil gøre ved dejen. Jeg bager altid med hvedemel eller tipo 00, fordi det er lækkert. Jeg elsker hvidt brød!

Bollerne her er frysevenlig og de kan også bages om morgenen og gemmes til frokost i en pose på bordet.

Koldhævede Boller - Nemme Koldehævede Boller Koldhævede Boller - Nemme Koldehævede Boller Koldhævede Boller - Nemme Koldehævede Boller

Du kan se mig lave dem her på YouTube.

Koldhævede Boller - Nemme Koldehævede Boller
Udskriv Pin Opskriften
5 fra 8 stemmer

Koldhævede Boller - Nemme Koldehævede Boller

Koldhævede boller blandes om aftenen og så er de klar næste morgen. 
Ret Boller, Brød
Køkken Dansk
Keyword Koldhævet
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 18 minutter
Samlet tid 28 minutter
Antal 6 stk

Ingredienser

 • 450 g tipo 00 mel (eller hvedemel)
 • 10 g gær
 • 1 tsk salt
 • 3 spsk olie
 • 400 ml lunken vand
 • Ekstra mel
 • 8 liter frysepose (valgfrit)

Sådan gør du

 • Kom gær og vand i en stor pose (eller skål) og ælt posen lidt, så gæret opløses.
 • Kom resten op i posen (mel, olie og salt) (eller i skålen) og vej det hele i posen (eller i skålen), så undgår du nogen former for opvask (med mindre du bruger skål) - smart ikke?
 • Ælt posen godt, så alt er æltet sammen og der ingen melklumper er i og luk så posen i toppen med en klemme eller lille knude. Men der skal være plads til at dejen kan hæve godt i posen.
 • Kom nu posen (eller skålen) i køleskabet. Dejen skal hæve i 8-12 timer i køleskabet.
 • Efter den er hævet, så skal ovnen tændes på 220 grader varmluft.
 • Drys lidt mel ud på en bageplade med bagepapir og klip et hul i posen.
 • Tryk dejen ud i 6 portioner på bagepladen. 
 • Drys lidt mel over dem (valgfrit).
 • De skal nu bage i 16-18 minutter eller indtil flotte gyldne.

Noter

Bollerne kan også bruges til frokost og de er frysevenlige.

Jeg er også at finde på de sociale medier:

Min gruppe på Facebook hvor du er mere end velkommen til at dele billeder, hvis du laver en (eller flere 😀 ) retter fra bloggen her. Du kan desuden også stille spørgsmål angående mine opskrifter og jeg deler selv billeder og nye og gamle opskrifter derinde. Så der vil altid være madinspiration at finde derinde.

Min Instagram

Jeg er desuden også at finde på Pinterest, hvor jeg dagligt deler masser af billeder fra bloggen. Pinterest er en side (eller gratis app til mobilen), hvor man kan gemme billeder og opskrifter på sine egne opslagstavler, så man altid kan finde opskrifterne igen. Det er så smart!

Koldhævede Boller - Nemme Koldehævede Boller Koldhævede Boller - Nemme Koldehævede Boller Koldhævede Boller - Nemme Koldehævede Boller16 thoughts on “Koldhævede Boller – Nemme Koldehævede Boller”

 • Kære Julia.
  God opskrift, men har papirproducenten stillet som betingelse at du skal bruge 15 sider hvoraf de fleste er tomme?

  Hilsen

  Jens

  • Kære Jens,

   Nu er det sådan at der er en lille “udskriv” knap i opskriftboksen, hvor du kun skal printe én side, så jeg forstår ikke dine 15 sider 🙂

 • Hej Julia

  Æv mine boller blev nogle flade klatkager 🙁 jeg tænker at dejen var for tynd. Kan jeg evt komme mere mel i eller vil de så blot smage melet tror du ?

 • Kære Julia, det er en rigtig god og nem opskrift. Jeg havde dog kun en 4 l pose, så halverede opskriften men fik alligevel 6 gode boller. Måske fordi jeg kom den meget våde dej ud på meldrysset bord, dryssede lidt mel over og lod dejen hæve med viskestykke over i en halv time, inden jeg skar stykker af dejen og kom dem på bagepladen?Og bollerne blev meget luftige, med store lufthuller i. Men suverænt at det var så nemt, og at slippe for en masse opvask mm.

 • Har bagt disse boller i dag, men det blev en stor skuffelse. Mine boller blev også helt flade “klatkager” – dette til trods for, at jeg kom ekstra mel i.
  Opskriften bør justeres. Der er enten for meget vand eller for lidt mel i.

  • Jeg laver ofte disse boller og døjer ikke med det (se evt. den tilknyttede video), så jeg er da ked af at høre de blev flade hos dig. God torsdag og kæmpe madkrammer!

 • Det er nok den nemmeste opskrift efter og bollerne bliver rigtig gode. Bruger dem til frokost på arbejdet og de mætter suverænt. Kunne dog godt tænke mig en mere grov bolle, da jeg ikke super godt kan tåle hvidt brød (selvom jeg elsker det) 😀

  • Dejligt opskriften hitter! Du kan kan sagtens skifte lidt af melen ud med noget mere groft – eller tilføje kerner i dejen 😀

 • Hey Julie.
  Når du skriver 10g gær er det så en pakke tørgær ? eller er det kun 10g af en gær pakke ?
  er ik så erfaren ang bagning men det virker som lidt 😛

  • Det er helt almindeligt gær – jeg ville tilføje hvis det var tørgær 😀 Det er lidt, men det er fordi det er til koldhævede boller, der er den lille mængde rigeligt 😀 God fornøjelse!

 • Hej Julia,

  Jeg bor i Skotland, hvor det ikke er så nemt at få fat på almindeligt gær, som man kan i Danmark. Kan jeg erstatte dette med tørgær og i så fald, ved du hvor meget tørgær, der ville skulle tilsættes som erstatning? Kunne super godt tænke mig at prøve disse, da de ser super lækre ud!

  Hilsen Cecilia

  • Hej Cecilia,

   Du burde sagtens kunne bruge tørgær. 50 g frisk gær er det samme som ca. 12 gram tørgær 😀

 • Brugte kun 375 ml vand, da jeg syntes, at det lød som meget vand til 450 g mel. Mine boller er i ovnen nu, og de flyder nærmest sammen – alt for flade. Jeg fulgte opskriften og brugte tipo 00 mel.
  Hvad gør du anderledes.

  • Æv. Kan du have målt forkert? Tjek evt. den tilhørende youtubevideo, som viser konsistens på dejen 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *