Juleflødeboller! Lækre Hjemmelavet Flødeboller

Juleflødeboller! Lækre Hjemmelavet Flødeboller

Jeg elsker flødeboller! Jeg har i dag lavet juleflødeboller! De ligner nisserhuer og er inspireret af The Grinch, som er et grønt Who monster, der ikke er glad for julen. Jeg synes, at det er en sjov idé. Men du kan sagtens droppe den grønne farve og bevare en hvid skum. Du skal blot huske at piske skummet lidt længere tid, da den skal opnå samme konsistens, som den jeg har, når den grønne farve er pisket i, som jeg viser i min video.

20 flødeboller
Du skal bruge:

6 pasteuriseret æggehvider
160 gram glukosesirup
300 gram sukker
120 ml vand
Grøn pastafarve

Mariekiks
Hvid chokolade + kakaosmør
Rød chokolade pulverfarve
Hvide spiselige kugler – f.eks. m&ms (men hvide miniskumfiduser eller hvide karamelkugler kan også bruges)

Jeg laver mine med mariekiks i dag, da jeg har lavet flødeboller på min engelske kanal også og marcipan er ikke særligt brugt i USA. Jeg har dog før lavet min egen kransekagebunde til flødeboller, så hvis du hellere vil bruge det så skal du gøre sådan her:

2 pasturiseret æggehvider mikses med 160 gram sukker.

Hæld blandingen i marcipanen (400 g) lidt ad gangen og ælt det ind i. Jeg brugte cirka 5/6 dele af sukkerblandingen. Form nogle bunde med hænderne. Der kan blive 20-25 stks.

Bages ved 200 grader varmluft i cirka 6-9 minutter alt efter hvor store de er. Du skal herefter lade dem køle ned før du kommer skummet på.

Sådan laves flødebollerne:

Du kan også se mig lave flødebollerne på video! 🙂 

Du finder videoen på min danske youtube kanal lige HER

Kom sukker, vand og glukose i en gryde og varm massen op til 117 grader. Brug derfor et termometer – det er vigtigt, at det virker rigtigt. Hvis sukkermassen ikke har den rette temperatur, så kan du ikke få en god fast skum.

Imens sukkermassen varmes op, så piskes æggehviderne stive i en røremaskine.

Når sukkermassen når 117 grader, så tages gryden af varmen og hældes forsigtigt i æggehviderne i mens der piskes godt.

Du skal piske indtil massen den er sej og begynder at kravle op ad kanteren i maskinen (se evt min video for rette konsistens)

Kom nu den grønne farve i (der skal bruges en del) og pisk indtil du har en grøn skum. Du skal dog også passe på ikke at piske skummet alt for meget (det kræver dog en del før du kan overpiske din skum, så frygt ej 🙂 )

Kom skummet i en sprøjtepose med en rund tyl (omkring 1,8 cm i diameter) i spidsen.

Sprøjt skummet ud på dine kiks (eller kransekagebunde) ligesom jeg gør i min video.

Lad dem nu tørre i 30 minutter.

Smelt imellem tiden noget hvid chokolade og kom gerne kakaosmør i, da det gør chokoladen mere flydende og meget nemmere at arbejde med og dyppe i.

Farv chokoladen rød med pulverfarven.

Dyp flødebollerne i chokolade en efter en. Er din skum stiv nok og chokoladen fyldende, så kan du uden problemer dyppe dine flødeboller helt ned i chokoladen.

Dyp alle flødebollerne og kom nu en hvid spiselig kugle på toppen. Jeg havde nogle hvide M&M’s, som jeg brugte. Mini skumfiduser, hvide karamelkugler osv kan også bruges.

Stil flødebollerne i køleskabet indtil chokoladen har sat sig.

Smelt lidt mere hvid chokolade (kakaosmør er ikke nødvendig til denne omgang)

Dyb flødebollernes bund i den hvide chokolade, så de får den fine hvide kant.

Stil dem i køleskabet igen i cirka 15-30 minutter. De er herefter klar til servering.

Velbekomme!

Flødebollerne kan holde sig i hvert fald 3 dage på køl, hvis skummet er pisket nok.

Husk at du altid kan lave helt almindelige flødeboller ud af denne opskrift! Bare drop den grønne farve og farv ikke chokoladen 🙂Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *